Με click away ανοίγουν την Κυριακή τα μαγαζιά – Ανοίγουν Δευτέρα κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία

A man and his son take a walk in the empty La Bola street, after restrictions were partially lifted for children for the first time in six weeks, during the coronavirus disease (COVID-19) outbreak in Ronda, Spain, April 26, 2020. REUTERS/Jon Nazca


Η παραλαβή από τα πάρκινγκ των καταστημάτων θα γίνεται μόνο από ένα άτομο. Με click away ανοίγουν την Κυριακή τα μαγαζιά – Ανοίγουν Δευτέρα κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία

Την Δευτέρα ανοίγουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία.

Αποφάσιστηκε ότι ανοίγουν τα εξής:

Κομμωτήρια 14/12, με διευρυμένο ωράριο και ραντεβού 7 το πρωι  μέχρι 9 το βράδυ

Βιβλιοπωλεία, τα οποία πωλούν μόνο βιβλία και όχι άλλα είδη, 14/12

Εμπορικά με Click Away,  από 13/12

Η παραλαβή από τα πάρκινγκ των καταστημάτων θα γίνεται μόνο από ένα άτομο.

Δεν επιτρέπεται να μπει κανείς μέσα στο κατάστημα. Τα πρόστιμα θα φτάνουν τις 50.000 ευρώ.

Ο κυβερνητικός εκορόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε ξεκινώντας την ενημέρωση ότι είναι ανησυχητική η κατάσταση στην Δυτική Αττική και σε άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Είπε ότι η κατάσταση δεν είναι ικανοποιητική και έτσι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε επανεκκίνηση με τον τρόπο που θα θέλαμε. Καταστάσεις συνωστισμού όπως στην Γαλλία και στην Βρετανία προκαλούν ανησυχία.

Ο κύριος Πέτσας ανακοίνωσε:

-Τη διατήρηση της αναστολής του λιανεμπορίου σε όλη την επικράτεια, με εξαίρεση τη δυνατότητα των πελατών να παραλάβουν τα προϊόντα από το κατάστημα, εξαιτίας του φόρτου εργασίας των εταιρειών ταχυμεταφορών (διαδικασία click away)

– Το άνοιγμα των κομμωτηρίων από τη Δευτέρα από τις 9 το πρωί ως τις 7 το βράδυ

– Το άνοιγμα των αμιγώς βιβλιοπωλείων από την Δευτέρα και με δυνατότητα διευρυμένων ωραρίων. Πρόκειται για 1.784 σε όλη την επικράτεια.

– Το άνοιγμα των εκκλησιών μόνο για την ημέρα των Χριστουγέννων και των Φώτων και με ειδικούς περιορισμούς ανάλογα με τη χωρητικότητα της εκκλησίας

«Δεν υποκρινόμαστε ότι το μη άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν αποτελεί τεράστια ζημία», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ανοίγουν οι εκκλησίες ανήμερα τα Χριστούγεννα και τα Φώτα με 9 άτομα στις εκκλησίες και 25 ατόμων στους μητροπολιτικούς ναούς.

Δεν θα γίνει αγιασμός των υδάτων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ και μένουν τα sms.

Με το 2 θα πηγαίνουμε για τα ψώνια και στα κομμωτήρια.

3 οι ημέρες καραντίνας για όσους έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Πηγή 

ieidiseis.gr