Με “δώρα” επέστρεψαν από τη Ρωσία Λαμπάκης-Τοψίδης. Πτήση από Ρωσία και συμφωνία για το λιμάνι

Εβδομαδιαία πτήση από τη Ρωσία στην Αλεξανδρούπολη κάθε Σάββατο, από 1η Ιουνίου εξασφάλισε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης όπως προέκυψε από το ταξίδι Λαμπάκη – Τοψίδη στη Ρωσία. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Λαμπάκης, Ρώσος επιχειρηματίας θα διαθέσει 4 εκ. ευρώ για ανέγερση Ιερού Ναού στην Αλεξανδρούπολη με 12 χρυσούς τρούλους. “Πρόκειται για ένα κόσμημα. Μου έδωσαν τα σχέδια και ήδη τα έχω δώσει στον Μητροπολίτη” δήλωσε στον Maximum fm 93,6 o κ. Λαμπάκης. Σύμφωνα επίσης με όσα είπε ο ίδιος, ο πιθανότερος χώρος για την ανέγερση του Ναού είναι στο φυτώριο, σε οικόπεδο του Δήμου.

Στο μεταξύ ήδη το γύρο της Ελλάδας κάνει η είδηση για μεγάλη συμφωνία με τους Ρώσους σχετικά με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Η ρωσική περιφέρεια της  Συμφερούπολης ( ελληνικό όνομα της πρωτεύουσας της Κριμαίας)  και το Επιμελητήριο Έβρου, υπέγραψαν σχετική εμπορική συμφωνία με στρατιωτικές επεκτάσεις . Σύμφωνα με το ραδιόφωνο «Russia Today», το όλο σχέδιο βάζει από το «παράθυρο» και την Βουλγαρία στο προσκήνιο, αλλά το ζήτημα αυτό θα λυθεί από ρωσικής πλευράς. Σύμφωνα επίσης με δημοσιεύματα σε ελληνικές ιστοσελίδες, η συμφωνία περιλαμβάνει και στρατιωτικές προεκτάσεις.

Διαβάστε ακόμη  Στον Έβρο βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

Ήδη εκτιμάται ότι οι Ρώσοι επιθυμούν να έχουν τρόπο παράκαμψης των στενών του Βοσπόρου λόγω της έντασης με την Τουρκία και μια τέτοια συμφωνία οδηγεί σε αυτή την κατεύθυνση.

Newsroom Alexpoli.gr