Φωτογραφία: gnomionline.gr

Με δύο παλαιότερους συνδέσμους από ενημερωτικές ιστοσελίδες σχολίασε το χθεσινό μας ρεπορτάζ για το σφαγείο των Φερών ο Γιώργος Κουκουράβας. Στην πρώτη περίπτωση, η είδηση με τίτλο «Σημαντικές διορθώσεις σε διατάξεις του Νόμου 4412/16 για τα έργα και τις δημόσιες συμβάσεις» αναφέρεται στη διόρθωση κρίσιμων διατάξεων του Νόμου 4412/16 στην οποία προχωρά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ο Υπουργός Καραμανλής, με στόχο την επίτευξη απόλυτης διαφάνειας και της εκτέλεσης των έργων στην ώρα τους. «Σύμφωνα με το υπουργείο ένα δαιδαλώδες θεσμικό πλαίσιο, έχει αποδειχτεί στην πράξη κατά το παρελθόν, ότι έχει ως αποτέλεσμα και να καθυστερούν τα έργα λόγω γραφειοκρατίας, αλλά και τελικά να υπάρχει λιγότερη διαφάνεια, λόγω ακριβώς των πολύπλοκων διαδικασιών, που υποτίθεται θα την εξασφάλιζαν» αναφέρεται μεταξύ άλλων.


Στη δεύτερη είδηση, από το 2018μ με τίτλο «Συνεχίζουν τα προβλήματα για τα δημόσια έργα», ο βουλευτής ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης τόνιζε σε ερώτησή του προς τους τότε αρμόδιους υπουργούς ΣΥΡΙΖΑ ότι «σε μόλις ενάμιση χρόνο εφαρμογής του νόμου, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που εισηγήθηκε και ψήφισε τον εν λόγω νόμο, τον έχει τροποποιήσει 230 συνολικά φορές. Την ίδια στιγμή, εξακολουθούν να παραμένουν σε εκκρεμότητα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στις δημοπρατήσεις των δημοσίων έργων».


Προφανώς, δεν είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε την… πολύπλοκη πολιτική σκέψη του κ. Κουκουράβα ώστε να αντιληφθούμε τα κίνητρά του πίσω από την αναμετάδοση των συγκεκριμένων ειδήσεων. Απορούμε βέβαια που βρήκε τον χρόνο με τόσες εργασίες να ασχοληθεί με εμάς , τέλος πάντων τιμή μας εάν παράτησε έστω για λίγο για χάρη μας τις δουλειές του στην Εγνατία Οδό , ελπίζουμε να μην έμειναν και σοβαρές δουλειές πίσω με αποτέλεσμα να θυμώσει ο «γαλάζιος» πρόεδρος της , Γιώργος Κωσταντόπουλος. Το ίδιο ελπίζουμε να ισχύει και για τον γαλάζιο πρόεδρο της ΔΙΑΑΜΑΘ δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη , νομίζουμε και εκεί είχε κάποια σύμβαση εργασίας ο κύριος Κουκουράβας , ελπίζουμε να είναι ακόμη σε ισχύ και αυτή η σύμβαση , αλίμονο , χαρά μας να υπάρχει εργασία για όλον τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη  Και ξαφνικά, πανό κατά του χρυσού στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

Τώρα σε ο,τι αφορά την ενασχόληση του στον νεοσύστατο αναπτυξιακό οργανισμό της περιφέρειας , δεν νομίζουμε να υπάρχει κανένα πρόβλημα εάν αμελήσει τις υποχρεώσεις του , εκεί μαθαίνουμε ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος τον αγαπάει πολύ , ο,τι και να κάνει. Σαν πολύ γαλάζιο όμως δεν μαζεύτηκε ; Τέλος πάντων ;

Εξάλλου, στο δημοσίευμά μας, που προκάλεσε αυτή την αντίδραση από την πλευρά του, δεν υπήρξε αμφισβήτηση των προβλημάτων που είχαν προκύψει από τον συγκεκριμένο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Η ένστασή μας αφορούσε την προσπάθεια τόσο του ιδίου, όσο και του κ. Γκότση, να αποποιηθούν τις ευθύνες της διοίκησης Λαμπάκης σχετικά με το σφαγείο και τις πολυετείς καθυστερήσεις γύρω από την υλοποίησή του. Όπως χαρακτηριστικά είπαν, ο Υπουργός κ. Σπίρτζης καθυστερούσε επί 3 (!) χρόνια το σχετικό νόμο για τα έργα… Την ίδια ώρα, ο τέως Δήμαρχος είχε μιλήσει για οκτάμηνη καθυστέρηση του Υπουργείου… Κι αν υποθέσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όντως έφταιγε για καθυστερήσεις τριών ετών… Για τα υπόλοιπα, πολλά χρόνια καθυστερήσεων και αναβολών, που είχαν φτάσει στα όριά τους τους κτηνοτρόφους της περιοχής, ποιος ευθύνονταν άραγε; Κύριε Κουκουράβα; Κατανοούμε βέβαια το αντί – ΣΥΡΙΖΑ μένος σας , τι έχει εξάλλου να σας προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ; Πολιτικά πάντα εννοούμε , μην ξεφεύγουμε