Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Φεστιβάλ Πελαργών στο Δημοτικό Σχολείο Πόρου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 4ου Φεστιβάλ Πελαργών στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πόρου, που έχει στόχο τη γνωριμία του κοινού με τον Πελαργό και την ευαισθητοποίηση για την προστασία του.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε την Παρασκευή 7-6-2019 με ενημέρωση από τον Φορέα Διαχείρισης για την αναπαραγωγή των πελαργών και συνεχίστηκε με την παρουσίαση του παραμυθιού «Η παράξενη παρέα του Ορφέα» του συγγραφέα Βασίλη Κάργα με διαδραστική αφήγηση από την ηθοποιό Μαρία Παπαδοπούλου, ακολούθησε δακτυλίωση νεοσσών πελαργών, δημιουργική απασχόληση, κυνήγι θησαυρού στον Πόρο και ξενάγηση στις φωλιές των πελαργών και στον ποταμό Έβρο.

Το Σάββατο 8-6-2019 ξεκίνησε με ξενάγηση στις φωλιές των πελαργών και στον ποταμό Έβρο και ενημέρωση από τον Φορέα Διαχείρισης για την αναπαραγωγή των πελαργών, συνεχίστηκε με τουρνουά Σκακιού, δακτυλίωση νεοσσών πελαργών, ποδηλατοδρομία, θεατρικό παιχνίδι και μουσικοκινητικές παραστάσεις και ολοκληρώθηκε με Θρακιώτικο γλέντι.

Συνδιοργανωτές στο Φεστιβάλ ήταν ο Δήμος Αλεξανδρούπολης – Δημοτική Ενότητα Φερών, ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης, ο Οικισμός του Πόρου, ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πόρου «Διγενής Ακρίτας», η Ελληνική Ομάδα Πελαργών Ciconia και η ΔΕΔΔΗΕ Αλεξανδρούπολης.

Πολλές και θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό διήμερο Φεστιβάλ στο ακριτικό μας χωριό τον Πόρο, το Ευρωπαϊκό Χωριό των Πελαργών . Τον Φορέα Διαχείρισης του ΔΕΛΤΑ και ιδιαίτερα την Ελένη Μακρυγιάννη με την ομάδα της , την ΔΕΔΔΗΕ , τον Λαογραφικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Πόρου «Διγενή Ακρίτα» , τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φερών «Αγία Σοφία» τον Σκακιστικό Όμιλο Φερών , τον Πολιτιστικό όμιλο Φερών «Ορφέα», το ΚΔΑΠ Φερών, τα σχολεία που παρεβρέθηκαν και ιδιαίτερα το 3ο Δημοτικό για τα σκέτς, τη ζωγράφο κ. Μπαρή Γαρυφαλλιά, τη Λία Βουλγαρίδου, την Ελληνική Ομάδα Πελαργών Ciconia, τον Βασίλη Κάργα, τη Μαρία Παπαδοπούλου, την 31 Μ/Κ Ταξιαρχία, το ΑΤ Φερών και το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς Λευκίμης Σουφλίου.