Με «μαγικές εικόνες» αποποιείται ευθυνών για την καθαριότητα η δημοτική αρχή  

Με δυο φωτογραφίες, περίπου του ίδιου σημείου, τραβηγμένες, όμως, από διαφορετική απόσταση,  η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της για την καθαριότητα, ρίχνοντας και πάλι το φταίξιμο στους δημότες.

Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί ασυνείδητοι συμπολίτες μας που κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρείται η πόλη… βρώμικη. Ξεχειλίζουν τους κάδους, πετούν έπιπλα και μπάζα στα πεζοδρόμια, παρατάνε στρώματα και άλλα ογκώδη αντικείμενα, παρά τις εκκλήσεις του Δήμου για ενημέρωση και συνεννόηση με τις υπηρεσίες του, ώστε η αποκομιδή να γίνεται οργανωμένα.

Ωστόσο, υπάρχουν ευθύνες και από την πλευρά όλων των δημοτικών αρχών τα τελευταία 20 χρόνια, που δεν κατόρθωσαν να προσλάβουν επαρκή αριθμό υπαλλήλων και να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό σε συνεργασία με το κεντρικό κράτος. Η σημερινή δημοτική αρχή, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αποτελεσματικά, τόσο λόγω ελλείψεων και δυσλειτουργιών μέσα στο Δήμο, όσο και λόγω της ασυδοσίας κάποιων πολιτών. Όμως, το να γίνεται προσπάθεια αποποίησης ευθυνών και μεταφορά τους στους πολίτες και μόνο, είναι μία λάθος τακτική που προκαλεί εύλογες αντιδράσεις.

Διαβάστε ακόμη  Νέες καρέκλες και ξαπλώστρες φέρνει ο… Άγιος Βασίλης για τη δημοτική πλαζ Αλεξανδρούπολης

Η συνεργάτιδα του Δημάρχου Κρυσταλλένια Μπαμπούρα ανέβασε δύο φωτογραφίες στην ομάδα του facebook «Φωτογραφίζουμε τα κακώς κείμενα στην περιοχή Αλεξανδρούπολης», στην περιοχή των γραμμών στη Ρόδου. Η μία δείχνει το πεζοδρόμιο καθαρό και η άλλη γεμάτο κλαδιά. Όπως αναφέρει η πρώτη φωτογραφία είναι μετά την επέμβαση του συνεργείου καθαριότητας και η άλλη λίγο μετά την ‘επέμβαση’ κάποιου ασυνείδητου. Ωστόσο, όπως σχολιάστηκε, οι φωτογραφίες δεν είναι τραβηγμένες από την ίδια απόσταση, με αυτή που δείχνει το σημείο μετά την επέμβαση του Δήμου να είναι τόσο πιο μακρινό που να μη φαίνεται αν όντως είναι  καθαρό. Προφανώς και δεν πρόκειται για προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών, όμως, μία τέτοια ανάρτηση, με τη χρήση δύο φωτογραφιών που δεν έχουν μεγάλη σχέση μεταξύ τους, είναι προβληματική, καθώς δίνει λάθος μηνύματα στους πολίτες.