Με μεσαιωνικούς όρους οι εκλογές στη Σαμοθράκη. Σκοτάδι, λιβάνισμα, λάσπη και απειλές

Πανελλαδική δυσφήμιση για το νησί του Έβρου έχουν δημιουργήσει “ταλιμπάν” που δεν μπορούν να διαχειριστούν αλλά και να δεχτούν δημοκρατικές διαδικασίες, αποδεικνύοντας στην πράξη την επικίνδυνη αντιδημοκρατική τους νοοτροπία.

Η πρώτη συνεργασία που έγινε στον Έβρο ανάμεσα σε 2 παρατάξεις για Δήμο, γεννήθηκε στη Σαμοθράκη. Η παράταξη του Γιώργου Χανού με υποδειγματικές δημοκρατικές διαδικασίες, αποφάσισε να συνεργαστεί με την παράταξη του κ. Γαλατούμου.

Η απόφαση αυτή που πηγάζει από τον ίδιο το νόμο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό ακριβώς την περισσότερη δημοκρατία και τις συνεργασίες που μπορούν να δώσουν νέα πνοή στην τοπική αυτοδιοίκηση, όχι μόνο δεν έγινε σεβαστή αλλά αντιμετωπίζεται με τόνους λάσπης στα κοινωνικά δίκτυα από “ταλιμπάν” της παράταξης που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν και γυρνάνε τη Σαμοθράκη χρόνια πίσω, μας περιγράφουν άνθρωποι στο νησί που μιλούν για απειλές, καθεστωτικές συμπεριφορές, εκφοβισμό και μια κατάσταση που θυμίζει Πόποτα και Κολοκοτρονίτσι. Το νησί με ευθύνη των “ταλιμπάν” έχει βυθιστεί σε διχασμό και πολιτικό σκοτάδι.

Επιπρόσθετα λάδι στη φωτιά φέρεται να ρίχνει η -σύμφωνα με καταγγελία του υποψήφιου και πιθανώς νέου Δημάρχου Νίκου Γαλατούμου- απαράδεκτη εμπλοκή ιερέων που φέρονται να “λιβανίζουν” τον υποψήφιο που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιδράσεις άλλωστε είχε προκαλέσει και η τοποθέτηση του Μητροπολίτη Άνθιμου που βρέθηκε σε πολιτική εκδήλωση του Θανάση Βίτσα πριν λίγες εβδομάδες στην Αλεξανδρούπολη και δήλωσε ότι “δεν είναι καιρός για πειράματα”.

Ο κ. Γαλατούμος ζήτησε μάλιστα εξηγήσεις από την Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως για την απαράδεκτη και αντισυνταγματική όπως λέει εμπλοκή ιερέων στα πολιτικά πράγματα του νησιού, οι οποίες δημοσίως τουλάχιστον, δεν έχουν δοθεί μέχρι το πρωί σήμερα.