Πάγια αιτήματα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 4ου επαγγελματικού λυκείου Αλεξανδρούπολης, είναι η αποδέσμευση του χώρου της βιβλιοθήκης του 3ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης που βρίσκεται στο κτίριο του 4ου ΕΠΑ.Λ σε άλλο χώρο που διαθέτει το 3ο ΓΕΛ καθώς το 4ο ΕΠΑ.Λ δεν διαθέτει γυμναστήριο, και το 3ο ΓΕΛ χρησιμοποιεί αυτήν την αίθουσα κατά περίσταση. Ένα ακόμη αίτημα συλλόγου είναι η ανακαίνιση των τουαλετών του σχολείου, καθώς σύμφωνα με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου του 4ου ΕΠΑ.Λ, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Δημήτρης Παπαδόπουλος και η γραμματέας Κωνσταντίνα Στεργίου

«Το 4ο ΕΠΑ.Λ Αλεξανδρούπολης στεγάζεται, από το Σεπτέμβριο 2020, στο κτιριακό συγκρότημα που βρίσκεται στην Αμμοχώστου 5. Στο ισόγειο του σχολικού κτιρίου μας, υπάρχει μια αίθουσα άνω των 180τ.μ., η οποία ήταν και εξακολουθεί να είναι δεσμευμένη από τη σχολική μονάδα του γειτονικού 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, που τη χρησιμοποιεί κατά περίσταση και απλά την έχει δεσμεύσει ως βιβλιοθήκη, χωρίς να υπάρχει κάποια απόφαση γι’ αυτό.

Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ζητάμε και εμείς σαν γονείς και η Διευθύντρια του 4ου ΕΠΑΛ, από τη Δημοτική Αρχή και τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή να ληφθεί απόφαση να μεταφερθεί η βιβλιοθήκη σε άλλο χώρο που διαθέτει το 3ο ΓΕΛ και να μας παραχωρηθεί αυτός ο χώρος καθώς βρίσκεται στο κτίριο του 4ου ΕΠΑΛ. Το σχολείο μας δε διαθέτει γυμναστήριο ή άλλο ελεύθερο χώρο και είναι η μόνη αίθουσα που επικοινωνεί με ράμπα με τις αίθουσες του σχολείου μας, που σημαίνει ότι δύναται να εξυπηρετήσει κάποια παιδιά με προβλήματα κίνησης να εισέλθουν στις αίθουσες του σχολείου μας, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Η αίθουσα αυτή βρίσκεται στο κτίριο του 4ου ΕΠΑΛ και επιμένουμε να διακοπεί η αδιαφορία και αναποφασιστικότητα από τους αρμόδιους, να ληφθεί άμεσα απόφαση και να πραγματοποιηθεί η μετακίνηση της βιβλιοθήκης.

Ένα άλλο θέμα που χρήζει άμεσης παρέμβασης, είναι η ανακαίνιση των τουαλετών του σχολείου μας, καθώς είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις ότι προχωράει μελέτη για την ανακαίνιση των τουαλετών, όμως επί της ουσίας δεν πραγματοποιήθηκε καμία παρέμβαση. Ζητάμε τα αυτονόητα για τα παιδιά μας και απαιτούμε να ληφθούν άμεσα όλες οι αναγκαίες αποφάσεις και ενέργειες από τους αρμόδιους».

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Νονά δεν δίνει το βαφτιστήρι πίσω στους γονείς του