Με το Human Library Project άνοιξε τις πύλες της η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης-Καπνομάγαζο

Με το Human Library project – Ανθρωποβιβλιοθήκη  άνοιξε για πρώτη φορά στις 6 & 7 Φεβρουαρίου 2016 το «Καπνομάγαζο», ο νέος χώρος στον οποίο μεταστεγάζεται και θα λειτουργήσει,  στο άμεσο μέλλον, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης.

Περίπου 1.000 συμπολίτες μας επισκέφθηκαν το, εκ θεμελίων ανακαινισμένο, ιστορικό κτίριο στην Αίνου 16 και ξεναγήθηκαν σε αυτό ενώ περισσότεροι από 700 θεατές –ενήλικες αλλά και πολλά παιδιά- παρακολούθησαν με ενθουσιασμό τις 8 παραστάσεις –Ανθρωποβιβλία που στο πλαίσιο του Human Library  παρουσιάσθηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου διημέρου.

Το Human Library project  είναι μια Παραγωγή του Ερευνητικού Θεάτρου Θράκης, ειδικά για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης σε σύλληψη-σκηνοθεσία του Γιώργου Ζαμπουλάκη, που χαρακτηριστικά αναφέρει: «Σ’ έναν κενό χώρο πριν την οριστική μεταφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης και χωρίς την ορατή ύπαρξη κανενός βιβλίου, το κοινό θα έρχεται και αντί να δανειστεί ένα βιβλίο θα δανείζεται έναν ηθοποιό που είναι ένα βιβλίο. Η/Ο Ηθοποιός σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο ενσαρκώνει το βιβλίο, τους χαρακτήρες και τις ιδέες που φέρει».

Το να επισκεφθούν συντεταγμένα έναν νέο χώρο τόσοι άνθρωποι, και ειδικά σε μία τόσο πρωτοποριακή και ενεργή διαδραστικά  εκδήλωση Τέχνης,  είναι μεγάλο επίτευγμα και σηματοδοτεί τον νέο τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης σε έναν χώρο υπερσύγχρονο όπου είναι εφικτό να  συμβαίνουν υψηλής αισθητικής και παιδείας γεγονότα.

Διαβάστε ακόμη  «Προοπτική Πολιτών» η νέα παράταξη που προέκυψε μετά την απόσυρση του «Πόλη και Πολίτες»

Η πρωτότυπη αυτή Ανθρωποβιβλιοθήκη έχει όλα τα τμήματα που κανείς συναντά σε μία κανονική βιβλιοθήκη: Παιδική Λογοτεχνία, Νεοελληνική Λογοτεχνία, Αναγεννησιακή Ποίηση και Μυθιστορία, Επιστήμη, Φιλοσοφία.  Ήδη, υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής και ενδιαφέροντος και άλλων συμπολιτών μας για την Ανθρωποβιβλιοθήκη, ενώ συζητείται η εκ νέου παρουσίαση των Ανθρωποβιβλίων.

Το προσωπικό και οι φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης ευχαριστούν θερμά όλους τους πολίτες που επισκέφθηκαν το κτίριο και αγκάλιασαν αυτήν τη διήμερη γιορτή Τέχνης, τον κ. Ζαμπουλάκη Γιώργο για την ιδέα να λειτουργήσει η Ανθρωποβιβλιοθήκη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης, τους Ηθοποιούς του Ερευνητικού Θεάτρου Θράκης για την πολύτιμη συμβολή τους, τους  Εθελοντές στο έργο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης  για την πολύτιμη βοήθειά τους στο άνοιγμα του κτιρίου, την υποδοχή και ξενάγηση του κοινού  και την παρουσίαση του Human Library project καθώς επίσης, τους χορηγούς  ( Thraki palace, Φίλοι Ερευνητικού Θεάτρου Θράκης, Aegean airlines) και τον κ. Θεόφιλο Γεροντόπουλο για το βίντεο και τις φωτογραφίες.

Newsroom Alexpoli.gr