Με το πάσο της η δημοτική αρχή για το άνοιγμα της παραλιακής 

Κλειστή για τους πεζούς παραμένει η παραλιακή οδός της Αλεξανδρούπολης, μετά την αποτυχία λήψης απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κάθε βράδυ, ο κόσμος προσπαθεί να κάνει τη βόλτα του είτε πάνω στον ποδηλατόδρομο (τον οποίο, αρκετές φορές, διασχίζουν με ιλλιγιώδη ταχύτητα ποδήλατα και κυρίως πατίνια) είτε σε όση έκταση έχει απομείνει στα πεζοδρόμια, τα οποία είναι ως επί το πλείστον κατειλημμένα από τραπεζοκαθίσματα. 
Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουνίου, ενώ το πρωί της ίδιας μέρας αναμένεται να συνεδριάσει και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ώστε να εισηγηθεί προς το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα. Έχει ήδη υπάρξει απόφαση της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, με την οποία ορίζεται ως ωράριο πεζοδρόμησης το 8 με 1, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και του εμπορικού κόσμου, που ζητούν ο δρόμος να κλείνει για οχήματα 9 με 1. 
Το ερώτημα είναι για ποιον λόγο δεν συνεδρίασε την τρέχουσα εβδομάδα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ώστε αμέσως το  θέμα να συζητούνταν σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο και να μπορούσε ο δρόμος να ανοίξει για τον κόσμο νωρίτερα. Εξάλλου, ακόμη και να υπάρξει κάποια απόφαση στη συνεδρίαση της Δευτέρας, η παραλιακή δεν θα μπορεί να πεζοδρομηθεί προτού αποφανθεί η Αποκεντρωμένη και γίνει και η σχετική έκδοση ΦΕΚ, κάτι που είναι δύσκολο να γίνει πριν τα μέση με τέλη Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμη  Νέο Δ.Σ. στην «Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου»