Μέχρι και τους φούρνους της Αδριανούπολης αδειάζουν οι καταναλωτές από Έβρο

Πάνω από ένας μήνας πέρασε από την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Αδριανούπολης. Από την πρώτη στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Έβρου, σε μία αυθόρμητη και μαζική αντίδραση, σταμάτησε ‘μαχαίρι’ τα ταξίδια στη γειτονική χώρα, επιστρέφοντας, για λίγους μήνες, στην τοπική αγορά, που τόσο έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από αυτή την πρακτική.

Μετά από το άτυπο, ωστόσο ισχυρό αυτό εμπάργκο προς την τουρκική αγορά, που διήρκησε ακριβώς όσο και η κράτηση των στρατιωτικών μας, πλέον  οι καταναλωτές έχουν επιστρέψει και πάλι στην αγορά της γειτονικής χώρας, όπως παρατηρούν οι επαγγελματίες της περιοχής.

Οι “συνήθειες” και η πτώση της λίρας

Η δραματική πτώση της τουρκικής λίρας, σε συνδυασμό με τη «συνήθεια» των  κοντινών εξορμήσεων και των φτηνών αγορών, έχει ως αποτέλεσμα την μεγάλη αύξηση της κίνησης προς την Τουρκία και κυρίως την Αδριανούπολη. Αποκορύφωμα της κίνησης αυτής είναι η Παρασκευή, οπότε και στην τουρκική πάλη διεξάγεται το γνωστό παζάρι, αλλά και το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε ακόμη  Πού να μην είχατε αφοσιωθεί στα προβλήματα του πολίτη, κύριε Δερμεντζόπουλε…

Τα προϊόντα που φέρνουν πίσω οι περισσότεροι, σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα γεμίζοντας τα αυτοκίνητά τους, είναι είδη ένδυσης και υπόδησης, αλλά και πολλά τρόφιμα. Είναι χαρακτηριστικό το συμβάν που καταγράφηκε πριν λίγες μέρες με έναν καταναλωτή από τον Έβρο να έχει γεμίσει το αυτοκίνητό του  με… ψωμιά. Δεκάδες ψωμιά, τα οποία αγόρασε για την οικογένειά του, για συγγενείς και φίλους.

Στην Αδριανούπολη αλλά και στην Κεσσάνη, υπάρχουν μεγάλα πολυκαταστήματα, με προσφορές, όπου οι καταναλωτές βρίσκουν φτηνά ρούχα και παπούτσια, αλλά και πολύ καλές τιμές σε τρόφιμα, κυρίως γαλακτομικά. Την ίδια στιγμή, τα καταστήματα στον Έβρο, «φυτοζωούν» και οι επαγγελματίες ζητούν επιτέλους να ληφθούν μέτρα προτού να ερημώσει τελείως η αγορά.