Μέχρι και αυγά από προστατευόμενο είδος κατέσχεσαν στο τελωνείο των Κήπων

25 κιλά αυγά από τον προστατευόμενο από τη Διεθνή Σύμβαση CITES οξύρυγχο Σιβηρίας κατέσχεσαν στο τελωνείο των Κήπων, μεταξύ άλλων, στα πλαίσια των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα τελωνεία της χώρας από τον Μάιο ως και σήμερα.
Οι τελωνειακές αρχές εντόπισαν τα αυγά, συνολικού βάρους 24.990 γραμμαρίων σε ΙΧΕ αυτοκίνητο εξερχόμενο από την Ελλάδα προς την Τουρκία.

Σε άλλες, πιο συνηθισμένες κατασχέσεις, το Τμήμα Δίωξης του Τελωνείου Κήπων, εντόπισε, σε αποσκευές επιβάτη, παράνομη διακίνηση 55 φιαλών με ενδείξεις των φαρμακευτικών ουσιών ΚΟΡΒΑΛΟΛ, VALOKORDIN, SOLUDIO IODI SPIRITUOSA, καθώς και κάψουλες, φιαλίδια, αλοιφές με άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα. Τα ανωτέρω σκευάσματα κατασχέθηκαν.
Επισης, στο τελωνείο των Κήπων εντοπίστηκαν σε ΙΧΕ αυτοκίνητα, παρανόμως διακινούμενες από Τουρκία, 49 φιάλες του ενός και πέντε λίτρων, 490 σακούλες του ενός κιλού, 215 δοχεία του ενός λίτρου και 81 σακούλες των 100 γρ με διάφορα φυτοφάρμακα τα οποία δεν είχαν έγκριση κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη  Μαντζουράνης «τρολάρει» Γεραπετρίτη για την υπόκλιση

Παράλληλα, σε ελέγχους, αρκετοί από τους οποίους πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή ειδικών σκύλων ανιχνευτών, που διενεργήθηκαν από το Τελωνείο Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και τα Τελωνεία Β’ Θεσσαλονίκης (Αερολιμένα Θεσσαλονίκης), Κήπων, Ευζώνων, Κακαβιάς, Κω και Καστανεών κατά τη διακίνηση επιβατών από και προς τρίτες χώρες, δεσμεύθηκε συνολικά το ποσό των 2.844.254,50 ευρώ σε ρευστά διαθέσιμα, λόγω μη δήλωσής τους στις τελωνειακές αρχές. Το επιβληθέν πρόστιμο, άμεσα εισπρακτέο, ανέρχεται στο ποσό των 811.798,07 ευρώ, ενώ διεξάγεται από τις αρμόδιες αρχές έρευνα για την προέλευση των χρημάτων.

Τέλος, στο πλαίσιο διενέργειας εντατικών ελέγχων, εντοπίστηκαν και σε άλλα Τελωνεία της χώρας, όπως σε αυτό τον Κήπων πολυάριθμες περιπτώσεις παράνομης διακίνησης ποσοτήτων καπνικών προϊόντων, κυρίως από ταξιδιώτες.