Μεγαλύτερη από την προηγούμενη ήταν η νέα απάτη με τα φάρμακα στην Αλεξανδρούπολη. Συνεχίζονται οι έρευνες

Μετά την αποκάλυψη του alexpoli.gr πριν μερικές ημέρες για νέα απάτη με συνταγογραφήσεις στην περιοχή, για το θέμα ενημερώθηκαν ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου και ο Φαρμακευτικό Σύλλογος Έβρου.

Όπως είχαμε αναφέρει στο αποκλειστικό μας ρεπορτάζ στις 4 Φεβρουαρίου, η ασφάλεια έκανε έλεγχο σε γραφείο ιατρών και σε φαρμακεία της Αλεξανδρούπολης, ερευνώντας υπόθεση συνταγογραφήσεων. Φαίνεται πως η ασφάλεια έβγαλε “μεγάλο λαβράκι”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Βάρναλη υπήρξε ενημέρωση του συλλόγου από τις αρχές και πλέον έχουν κινηθεί διαδικασίες κατά του εμπλεκόμενου γιατρού. “Τον καλέσαμε να απολογηθεί” είπε ο κ. Βάρναλης ενώ τόνισε ότι η υπόθεση είναι σε διαδικασία έρευνας. “Συνήθως περιμένουμε το τελικό πόρισμα του εισαγγελέα και βάση αυτού λειτουργούμε” συμπλήρωσε ο κ. Βάρναλης ενώ συμπλήρωσε ότι ο σύλλογος παρακολουθεί την υπόθεση.

Από την πλευρά του ο κ. Τερζής, πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Έβρου, ανέφερε ότι πρόκειται για νέα δικογραφία σε συνέχεια της προηγούμενης υπόθεσης που είχε έρθει στο φως πριν μερικούς μήνες με τα φάρμακα στα σκουπίδια. Ο κ. Τερζής ανέφερε ότι η νέα υπόθεση που χειρίζονται οι αστυνομικές αρχές στην Αλεξανδρούπολη είναι ακόμα “μεγαλύτερη” από την προηγούμενη, τουλάχιστον αυτό φαίνεται από τον δειγματοληπτικό έλεγχο. Ο κ. Τερζής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εμπλέκεται στην υπόθεση παραπάνω από ένας γιατρός. “Η υπόθεση είναι στον εισαγγελέα και η έρευνα συνεχίζεται” δήλωσε στο alexpoli.gr.

Διαβάστε ακόμη  Τον Μάιο το δεύτερο φορτίο LNG στον FSRU Αλεξανδρούπολης

Σύμφωνα με πληροφορίες του alexpoli.gr θύματα της απάτης ήταν πολλά άτομα όχι μόνο από την Αλεξανδρούπολη, των οποίων τα στοιχεία (ΑΜΚΑ κτλ) με άγνωστο τρόπο, περνούσαν στα χέρια των επιτήδειων και στη συνέχεια συνταγογραφούνταν φάρμακα στο όνομα τους. Θύματα φαίνεται ότι ήταν κυρίως ηλικιωμένοι άνθρωποι και άνθρωποι με βαριές ασθένειες. Εκτιμάται ως τώρα ότι η ζημιά για τα ταμεία του κράτους είναι δεκάδες χιλιάδες ευρώ ενώ δεν αποκλείεται με το πέρας τον ερευνών, το ποσό της ζημιάς να φτάσει σε… εκατοντάδες χιλιάδες!.