Μενέλαος Μαλτέζος /  Μεγαλοϊδιοκτήτες και πολυϊδιοκτήτες οι βασικοί αποδέκτες της συνολικής μείωσης του ΕΝΦΙΑ (video)


Στο Δελτίο Ειδήσεων +news του FlashTv, μίλησε ο Μενέλαος Μαλτέζος, μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και συγκεκριμένα τοποθετήθηκε και ανέλυσε τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την οριζόντια μείωση 13% του ΕΝΦΙΑ. Ποιους αφορά τελικά, ποιοι επωφελούνται, ιδιοκτήτες ποιων και πόσων ακινήτων, είναι μερικά από τα ερωτήματα που αναλύθηκαν για τους βασικούς αποδέκτες και κερδισμένους της μείωσης του ΕΝΦΙΑ.

-Στην Ελλάδα με ποσοστό ιδιοκατοίκησης πάνω από 70%, 6 στα 10 νοικοκυριά έχουν ακίνητη περιουσία μέχρι 60.000 ευρώ και πληρώνουν μέσο ΕΝΦΙΑ περίπου 83 ευρώ.

-Όταν τα ίδια νοικοκυριά καλούνται να εξοφλήσουν λογαριασμούς ρεύματος ή αερίου 300 και 400 ευρώ τον μήνα, είναι προφανές ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10 ευρώ δεν είναι η πρώτη προτεραιότητά τους. 

Διαβάστε ακόμη  Αποκάλυψη: Το Documento δημοσιεύει διαλόγους αστυνομικών με την Greek Mafia

-Από αυτό και μόνο γίνεται κατανοητό σε ποιους απευθύνεται κυρίως η φορολογική «γενναιοδωρία» της κυβέρνησης. Μεγαλοϊδιοκτήτες και πολυϊδιοκτήτες με ακίνητη περιουσία εκατομμυρίων ευρώ απαλλάσσονται από τον συμπληρωματικό φόρο και γλιτώνουν αρκετές εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ. 

-Αυτοί είναι οι βασικοί αποδέκτες της συνολικής μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 350 εκατ. ευρώ.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω την παρουσία του Μ. Μαλτεζου στο +News.