Μενέλαος Μαλτέζος / Πληθωρισμός τιμών και πληθωρισμός εγκαινίων 

Το συμπέρασμα που εξάγεται από τα χθεσινά εγκαίνια έναρξης υλοποίησης του πλωτού τερματικού σταθμού αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG (FSRU) από τον κ. Μητσοτάκη πέραν της δημιουργίας ενεργειακής ασφάλειας στη χώρα είναι ότι εκτός από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη στην σημερινή του ομιλία ακόμα κανένας θεσμικός εκπρόσωπος του Νομού δεν έχει θέσει στο δημόσιο διάλογο τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα πρέπει να έχει η τοπική κοινωνία από την λειτουργία του σταθμού.

Για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων όπως θίξαμε,  αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην περιοχή , είναι ότι είμαστε περήφανοι που θα εγκαινιάσει ένα έργο που σχεδίασε, χρηματοδότησε και υλοποίησε η Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε είναι γνωστό πως το μόνο έργο που έχει να επιδείξει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή είναι “περιβόητος” φράχτης.

Διαβάστε ακόμη  Πλειστηριασμοί: "Φρένο" σε κατασχέσεις για τραπεζικά χρέη μικρότερης αξίας των ακινήτων

Τέλος όπως στήριξε από την αρχή μέχρι το τέλος η ελληνική πολιτεία την δημιουργία του Ιωακείμειου Γηροκομείου της Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η δημιουργία αντίστοιχης δομής στον βόρειο Έβρο όπου οι ανάγκες πολύ περισσότερο αυξημένες λόγω του οξυμένου προβλήματος της δημογραφικής κατάρρευσης και της γήρανσης του πληθυσμού.

Ο Μενέλαος Μαλτέζος είναι Οικονομολόγος. 

Εκπρόσωπος των Προοδευτικών Οικονομολόγων Ελλάδος.