Μένει στη θέση του το ΑΤΜ στον Πεντάλοφο

Ανακάλεσε την απόφασή της για απομάκρυνση του ΑΤΜ που λειτουργεί στον οικισμό του Πεντάλοφου του δήμου Ορεστιάδας η Τράπεζα Πειραιώς. Οι αντιδράσεων κατοίκων και φορέων ήταν καθοριστικής σημασίας για να μην προχωρήσει ποτέ η υλοποίηση της άδικης εκείνης απόφασης.

Το ΑΤΜ στον Πεντάλοφο ήταν το μοναδικό που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή, αφού το επόμενο πιο κοντινό είναι 30 χλμ από τα Δίκαια και 50 χλμ από την Ορεστιάδα. Οι λόγοι ασφάλειας που επικαλέστηκε η τράπεζα ήταν μάλλον αστείοι, αφού όλα τα χρόνια λειτουργίας του μηχανήματος δεν υπήρξε καμία κακόβουλη πράξη.

Τελικώς, μετά από τις αντιδράσεις και τις παρεμβάσεις φορέων, η τράπεζα ανακάλεσε την απόφασή της. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, μετά από συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή της τράπεζας και επικοινωνία με την βοηθό Γενική Διευθύντρια Βορείου Ελλάδος, υπήρξε πλήρης κατανόηση της επιχειρηματολογίας υπέρ της παραμονής του ΑΤΜ.

Ο Δήμαρχος ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειακό Διευθυντή της τράπεζας Πειραιώς κύριο Τσελεντάκη Θρασύβουλο και τη βοηθό Γενική Διευθύντρια Βορείου Ελλάδος κυρία Σεκέρη Αναστασία, «οι οποίοι για άλλη μια φορά επιβεβαίωσαν εμπράκτως την άριστη και αγαστή συνεργασία ανάμεσα στο Δήμο Ορεστιάδας και την Τράπεζα Πειραιώς. Τέλος, ο Δήμαρχος επικροτεί τη δυναμικότητα των κατοίκων του Πενταλόφου, με την οποία διεκδικούν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για το ακριτικό μας χωριό, σημειώνοντας ότι ενωμένοι με τους εκπροσώπους του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης μπορούν να επέλθουν άμεσα και αποτελεσματικότερα τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, πάντοτε με γνώμονα το καλό του τόπου μας».
Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε και ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Πενταλόφου Χάρης Κεραμάρης, ο οποίος τόνισε: «Μετά από απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς το ΑΤΜ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ Παραμένει σε λειτουργία. Ευχαριστώ την Τράπεζα Πειραιώς για την ευαισθησία που έδειξε, το Δήμαρχο μας Βασίλη Μαυρίδη τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τους Βουλευτές μας και όλους τούς συντοπίτες που συνέβαλαν σε όλη αυτήν την προσπάθεια».

Διαβάστε ακόμη  Συγκρατημένοι οι εκδρομείς ενόψει του Πάσχα