Μεντίζης / Περίπου το 70% των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί στο Π.Γ.Ν.Α

«Περίπου το 70% των υγειονομικών  έχει εμβολιαστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης,» σχολίασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος  των εργαζομένων Χριστόδουλος Μεντίζης. Ο ίδιος εκτίμησε ότι, το ποσοστό αυτό  τις επόμενες ημέρες  αναμένεται να αυξηθεί, ενώ επεσήμανε τους κινδύνους που υπάρχουν   σε αυτούς που αρνούνται να εμβολιαστούν.

Αναφερόμενος στους ασθενείς με covid-19 που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, είπε πως ο αριθμός είναι μικρός τις τελευταίες ημέρες, ενώ  απηύθυνε έκκληση να μην εφησυχάζουμε και να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Απαντώντας στον  Διοικητή  του Νοσοκομείου  Ευάγγελο Ρούφο και τις δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ότι, το Νοσοκομείο επιστρέφει σιγά σιγά στην   κανονική του λειτουργία  καθώς ξεκίνησαν να γίνονται τα τακτικά χειρουργεία  αυτά που αφορούν τις λίστες αναμονής, ο κ. Μεντίζης είπε: «παραδέχεται ,αποδέχεται και ο ίδιος ο Διοικητής την αναγκαιότητα που υπάρχει για να καλύψουμε όλα αυτά τα τακτικά χειρουργεία τα οποία έχουν προσαυξηθεί όλο αυτό το διάστημα. Εδώ υπάρχουν όμως συγκεκριμένες δυνατότητες ,συγκεκριμένες αίθουσες και συγκεκριμένο προσωπικό το οποίο έχει περάσει στις υπόλοιπες κλινικές ,έχει δώσει μάχη είτε στις μονάδες ,είτε στις κλινικές covid είναι καταπονημένο και είναι χωρίς άδειες,» και πρόσθεσε: «δεν μπορούμε να προσαυξήσουμε τη συμμετοχή στα προγράμματα των γενικών χειρουργείων εργαζομένων όλων των απαράιτητων ειδικοτήτων και γιατρών και νοσηλευτών για να μπορέσουμε να μικραίνουμε ακόμη περισσότερο και σε γρήγορο χρονικό διάστημα τον  αριθμό των τακτικών χειρουργείων.»

Όπως υποστήριξε  «την κανονικότητα  την θέλουμε  όλοι και ευελπιστούμε όλοι ότι πρέπει να γίνει ,όμως χρειάζεται  πάρα πολύ δουλειά,  ενώ  δεν έχουν γίνει ακόμη προσλήψεις, ούτε στο ιατρικό ,ούτε στο νοσηλευτικό προσωπικό   για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε περαιτέρω τον κόσμο.» 

ΕΡΤ