Μερκούρης: Βραβείο στο Δήμο Αλεξανδρούπολης για κατεστραμμένο έργο;

Στο θέμα των «βραβεύσεων» του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο των «BEST CITY AWARDS 2020», αναφέρεται ο Σύμβουλος της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Μερκούρης και συγκεκριμένα στο ‘χρυσό’ βραβείο που αποδόθηκε στη ΔΕΥΑΑ για το project «Το νερό στην πόλη».

Όπως αναφέρει, πρόκειται για έργο που κατασκευάστηκε στον υδροταμιευτήρα της πόλης για την αύξηση της ποσότητας νερού κατά 1,7 δισεκατομμύρια λίτρα ετησίως, μετά τη δωρεά ύψους 1,2 εκατ. δολαρίων που πραγματοποίησε ο διεθνής οργανισμός Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med) και το Ίδρυμα της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation).

«Υπήρξε όμως διαφορετική εξέλιξη, σύμφωνα με τον συνάδελφο κ. Γιάννη Φαλέκα.

Επειδή η απώλεια νερού 1,7 δισεκατομμυρίων λίτρων ετησίως από την πόλη μας ενδιαφέρει περισσότερο από τη βράβευση, παρακαλώ όπως δοθούν απαντήσεις (δημόσια) στα ακόλουθα ερωτήματα:

Υφίσταται η κατασκευή σήμερα ή έχει καταστραφεί, με αποτέλεσμα να καταστρέψει και τις γέφυρες των Λουτρών και η πόλη μας να χάνει 1,7 δισεκατομμύρια λίτρα νερό ετησίως;

Θα ερευνηθούν οι ευθύνες σε ό,τι αφορά στη μελέτη, τα υλικά, τις κακοτεχνίες κ.ά. του έργου που έπεσε σαν χάρτινος πύργος;

Δώσατε εντολή να πραγματοποιηθεί αυτοψία;».