Μέσω ΕΣΠΑ η αποκατάσταση του ναού του Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί με 830.000 €.

Με χρηματοδότηση ύψους 1 εκ. € από το ΕΣΠΑ δύο νέα έργα για τον πολιτισμό και τον τουρισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου:

  • Η αποκατάσταση του μεταβυζαντινού ναού του Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί 
  • Και ο νυχτερινός φωτισμός στο κάστρο της Χώρας Σαμοθράκης.

Είναι ένα έργο που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Σουφλίου και έχει στόχο να επαναφέρει στην αρχική τους μορφή το εσωτερικό και το εξωτερικό του ναού, το κωδωνοστάσιο και τον περιβάλλοντα χώρο.

Το έργο της εγκατάστασης νέου νυχτερινού φωτισμού στο κάστρο της Χώρας Σαμοθράκης θα υλοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου. 

Χρηματοδοτείται  με 245.000 € και συμπληρώνει παλαιότερο έργο στερέωσης και διαμόρφωσης του κάστρου που υλοποιήθηκε κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο. 

Με αφορμή την υπογραφή των αποφάσεων για τις δύο χρηματοδοτήσεις, στο Σουφλί και συγκεκριμένα στον ναό του Αγίου Γεωργίου βρέθηκαν, ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θανάση Τσώνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κώστα Βενετίδη, και τους περιφερειακούς συμβούλους Έβρου Βασίλη Δελησταμάτη και Γιάννη Ζαμπουνίδη.

Εκεί συναντήθηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό και το Δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο, όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο ναό και ενημέρωση  για τις εργασίες αποκατάστασης που θα πραγματοποιηθούν από στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Σουφλίου.