Περίπου 600 γεύματα στερήθηκαν την τελευταία εβδομάδα οι μαθητές του Δήμου Διδυμοτείχου, όπως και άλλων σχολείων σε όλη τη χώρα, λόγω της αιφνιδιαστικής και απαράδεκτης διακοπής του σχετικού προγράμματος.

Συνολικά, σε όλη τη χώρα, διανέμονται 185.000 σχολικά γεύματα. Το θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δεν μερίμνησε για τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί εγκαίρως ο διαγωνισμός για τη διατήρηση των σχολικών γευμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπεύθυνου φορέα, του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παρ’ ότι τα απαραίτητα έγγραφα για τη συνέχιση εκτέλεσης της σύμβασης έχουν κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο από τις 15.01.2021, λόγω ενστάσεων και άλλων προβλεπόμενων ένδικων μέσων από την πλευρά των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό, δεν κατέστη δυνατή η έγκαιρη έκδοση γνώμης από το Ελεγκτικό Συνέδριο με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η υλοποίηση του προγράμματος αποκλειστικά και μόνο για την εβδομάδα 01.03.2021 – 05.03.21.

Διαβάστε ακόμη  Δαστερίδης για ΧΑΔΑ λατομείων: «Δεν είδε ο οδηγός ότι μαζί με τα κλαδιά υπήρχε κι ένας καναπές»

Όπως δήλωσε στη Δέλτα Τηλεόραση η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Δήμητρα Βουρδόγλου, μετά τη διακοπή, από την ερχόμενη Δευτέρα, τα σχολικά γεύματα θα επανέλθουν. Σημειώνεται πως πέρα από το Δήμο Διδυμοτείχου, αιτήματα για να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα έχουν υποβάλλει και οι υπόλοιποι Δήμοι του Έβρου.