Νέα σκεπή, νέα πατώματα, νέες ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις χρειάζεται το Σπίτι της Αντουανέττας, προκειμένου να καταστεί κατάλληλο για να στεγάσει σχολείο, είπε χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης. Δεν παρέλειψε μάλιστα να αφήσει υπονοούμενα για την ασφάλεια του κτιρίου, στο οποίο ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας διοργανώνει δράσεις για τα παιδιά, εκφράζοντας την «απορία» του για το πώς γίνεται να συνεχίζονται ακόμη οι δραστηριότητες στο κτίριο αυτό, την στιγμή που κρίθηκε ως ακατάλληλο από την Επιτροπή Καταλληλόλητας του Δήμου.


Οι απαντήσεις του Δημάρχου για το θέμα που προκάλεσε τεράστια αναταραχή στην τοπική κοινωνία ήρθαν μετά από επιμονή της αντιπολίτευσης, και μετά από ένα κρεσέντο ειρωνείας του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Καϊσα, ο οποίος προφανώς δεν ήθελε να συζητηθεί το θέμα, λέγοντας ως επιχείρημα ότι είναι εκτός ημερήσιας διάταξης (αν και στην πρώτη πρόσκληση ήταν κανονικά εντός ημερήσιας διάταξης, μετά την κατακραυγή, όμως, αποσύρθηκε)

Διαβάστε ακόμη  Τα σημεία των μαζικών δειγματοληψιών από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου


Ο κ. Ζαμπούκης, αφού θέλησε να παρουσιάσει το κτίριο της Αντουανέττας λίγο πολύ ως ακατάλληλο, ενημέρωσε το σώμα ότι το 12ο Νηπιαγωγείο «μάλλον» θα μείνει φέτος στο κτίριο της Μοσχονησίων. Εξετάζονται λύσεις, όπως συγχωνεύσεις με άλλα νηπιαγωγεία της περιοχής, δηλαδή διαμοιρασμός των μαθητών του 12ου σε άλλα σχολεία, αξιοποίηση κτιρίων που παλιότερα λειτουργούσαν ως παιδικοί σταθμοί, αλλά και μετατροπή πιλοτών πολυκατοικιών σε σχολικές αυλές. Να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που στεγάζεται το 12ο έχει ενημερώσει εδώ και μήνες ότι θέλει πίσω το χώρο, το συμβόλαιο έχει λήξει από τον Μάρτιο, ωστόσο ο Δήμος δεν κατάφερε να βρει νέο χώρο παρά τους δύο διαγωνισμούς που προκήρυξε.