Μετά τις αντιδράσεις, δωρεάν είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο, ως 10 Ιουλίου 

Αρκετά ήταν τα αρνητικά σχόλια που προκάλεσε η πληροφορία ότι το εισιτήριο εισόδου για το Αρχαιολογικό  Μουσείο Αλεξανδρούπολης – αυτό που ξαναεγκαινίασε η κα Μενδώνη το Σάββατο- θα είναι στα 6 ευρώ!

Οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού το χαρακτήρισαν ως απαράδεκτο, σε υπόμνημα προς την Υπουργό, ενώ και οι πολίτες στα social media εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη δύσκολη περίοδο μπαίνει ένα τέτοιο  υψηλό αντίτιμο σε έναν χώρο πολιτισμού, καθιστώντας τον ως προϊόν για λίγους. 

Τελικώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου, η είσοδο στο μουσείο θα είναι δωρεάν ως τις 10 Ιουλίου. Κοινώς, όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε…

Διαβάστε ακόμη  Πέντε χρόνια μετά την άγρια και ιδιαζόντως ειδεχθή δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, η μητέρα της Κούλα Αρμουτίδου ξεσπά μέσα από μία συγκλονιστική ανάρτηση

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου ενημερώνει το κοινό ότι έως και την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022 η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης θα είναι ελεύθερη για όλους. Σύμφωνα με την τροποποίηση της ΥΠΠΟΑ /ΓΔΑΠΚ /ΑΜΕΕΠ /ΤΑΜΣ /346553 /247338 /5874 /3323 /27.6.2019 κοινής υπουργικής απόφασης «Καθορισμός αντιτίμου επίσκεψης οργανωμένων αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών τόπων, μνημείων και μουσείων – Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου» (Β’ 2666), ως προς το άρθρο 1» (ΦΕΚ 3279/Β/24-06-2022), από 11 Ιουλίου το αντίτιμο εισόδου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης διαμορφώνεται ως εξής: Μεμονωμένο κύριο εισιτήριο 6€. Μεμονωμένο μειωμένο εισιτήριο 3€»