Μετά τις διαρρήξεις και τις καταστροφές… κάμερες στο 4ο δημοτικό σχολείο

Έγκριση προμήθειας κλειστού κυκλώματος καμερών στο 4ο δημοτικό σχολείο Αλεξανδρούπολης αποφάσισαν οι αρμόδιοι. Αιτία, οι διαρκείς διαρρήξεις και καταστροφές που σημειώθηκαν από αγνώστους το προηγούμενο διάστημα, μέσα στο σχολείο…

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται τέτοια κρούσματα, όχι μόνο στο συγκεκριμένο κτίριο, αλλά και σε άλλα σχολεία της πόλης. Πριν από λίγους μόνο μήνες γράφαμε για τους βανδαλισμούς στο προαύλιο του 1ου δημοτικού σχολείου, που ανάγκασε το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων να ζητήσει περιπολίες από εταιρεία security.

Η απόφαση ανήκει στη σχολική κοινότητα του 4ου δημοτικού και θεωρήθηκε απαραίτητη και αναγκαία, καθώς το σχολείο έχει δεχτεί διαρρήξεις και καταστροφές κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες που παραμένει κλειστό, ενώ η ανησυχία έγινε ακόμη μεγαλύτερη για το τι ακόμα μπορεί να συμβεί, κατά την περίοδο των θερινών διακοπών.

Έτσι, μετά τη συγκέντρωση προσφορών από ιδιωτικές εταιρείες του συγκεκριμένου κλάδου, αποφασίστηκε να γίνει η προμήθεια κλειστού κυκλώματος καμερών από εταιρεία της περιοχής, έναντι του ποσού των 900 ευρώ. Η απόφαση επικυρώθηκε και από την σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Αλεξανδρούπολης, κι έτσι η τοποθέτηση του κυκλώματος είναι θέμα χρόνου, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι, αργά ή γρήγορα, θα ακολουθήσουν κι άλλα σχολικά συγκροτήματα.