Μετά το όργιο επαναπροωθήσεων, δημοσιεύματα gia «περίεργη» δράση ΜΚΟ στον Έβρο

Μετά από σειρά καταγγελιών για περιπτώσεις επαναπροωθήσεων και εγκλωβισμένων σε νησίδες του Έβρου μεταναστών, τους οποίους δήθεν δεν μπορούσαν να βρουν οι αρμόδιες αρχές, έχει ξεκινήσει ένα κύκλος περίεργων δημοσιευμάτων, τα οποία επιχειρούν να δημιουργήσουν «σκιές» για τον ρόλο ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.

Τα δημοσιεύματα παίρνουν αφορμή από το πρόσφατο θέμα του εγκλωβισμού μεταναστών στην περιοχή του Διδυμοτείχου, το οποίο ανέδειξε η Εφημερίδα των Συντακτών, στο οποίο, μεταξύ άλλων αναφέρονταν τα εξής: «Μήνυμα ότι η αστυνομία, με την εμφανή κάλυψη και τις οδηγίες της κυβέρνησης, μπορεί να δρα τελείως ανεξέλεγκτα στον Εβρο, χωρίς να υπολογίζει τις δικαστικές εντολές και χωρίς να τηρεί ούτε τα ελάχιστα προσχήματα νομιμότητας, δίνει η ΕΛ.ΑΣ., με την επαναπροώθηση των 94 προσφύγων που είχαν εγκλωβιστεί πριν από μία εβδομάδα σε νησίδα του Εβρου στο Διδυμότειχο, κοντά στο χωριό Πύθειο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των προσφύγων, αργά το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή έφτασε στη νησίδα μεγάλος αριθμός κομάντο με καλυμμένα πρόσωπα, συνοδευόμενοι από αραβόφωνους που μετέφραζαν τις εντολές τους, συνέλαβαν τους πρόσφυγες χρησιμοποιώντας βία, τους αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα και τους μετέφεραν στην ελληνική όχθη, από όπου στη συνέχεια τους επαναπροώθησαν στην Τουρκία… Το εξωφρενικό είναι ότι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Μακεδονίας και Θράκης έβγαλε ανακοίνωση την Παρασκευή, μετά την επαναπροώθηση, όπου ισχυριζόταν ότι ‘πραγματοποιούνται έρευνες για τον εντοπισμό ατόμων, που σύμφωνα με αναφορές φέρονται να βρίσκονται σε νησίδα εντός της κοίτης του ποταμού Έβρου πλησίον της περιοχής Πυθίου Διδυμοτείχου, με αρνητικό μέχρι στιγμής αποτέλεσμα. Οι έρευνες θα συνεχιστούν και κάθε νεότερη εξέλιξη θα γνωστοποιηθεί’!».

Διαβάστε ακόμη  Εβρος: Δείτε όλα τα εκλογικά τμήματα για τις εκλογές της 25 ης Ιουνίου

Διαβάστε τι λένε τα δημοσιεύματα και πώς επιχειρούν να εμπλέξουν τις ΜΚΟ:
«Πριν από τρεις ημέρες στις τοπικές αρχές στο Διδυμότειχο έφτασε ένα mail το οποίο είχε τις συντεταγμένες μιας νησίδας μέσα στο ποτάμι του Εβρου όπου υπήρχαν παράτυποι μετανάστες και οι ελληνικές αρχές έπρεπε να σπεύσουν για να τους σώσουν σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open.

Οι ελληνικές αρχές σήκωσαν drone πήγαν στο σημείο συνοριοφύλακες, ωστόσο δεν εντοπίστηκαν οι παράτυποι μετανάστες. Το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότερο κατακλύζονται οι αρχές στο Διδυμότειχο από mail ΜΚΟ που για κάποιο παράξενο λόγο γνωρίζουν τις συντεταγμένες παράτυπων μεταναστών και καλούν την Ελλάδα να πάει να τους σώσει.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και εκείνο που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι πως αυτές οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις γνωρίζουν τις συντεταγμένες παράνομων μεταναστών. Γι’ αυτό τον λόγο ξεκινά έρευνα για το αν γνωρίζουν κάτι ενδεχομένως από τα ίδια τα παράνομα κυκλώματα. Στη ουσία ψάχνουν αν βρίσκονται σε επικοινωνία μαζί τους για να τους φέρουν στη χώρα μας».