Ακόμη δύο φορές -πριν από τα γεγονότα στις αρχές του 2020- η Τουρκία είχε επιχειρήσει να «σπάσει» τα σύνορα στον Έβρο και να προωθήσει στο ελληνικό έδαφος πρόσφυγες και μετανάστες. Η Αντιστράτηγος ε.α της ΕΛ.ΑΣ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, μιλά γι΄ αυτές τις απόπειρες αλλά κυρίως για το τι έρχεται.

Η μεγάλη ανησυχία της εντοπίζεται στο Αιγαίο όπου εκ των πραγμάτων η αντιμετώπιση μαζικής προώθησης μεταναστών και προσφύγων είναι πιο δύσκολη. Η κυρία Τσιριγώτη αναφέρεται στην χρησιμοποίηση μικρών πλοίων από την Τουρκία για την μαζική μεταφορά μεταναστών, «επιχειρησιακή τακτική» που η Άγκυρα δοκιμάζει τα τελευταία χρόνια. Η Αντιστράτηγος ε.α απαντά σε όσα υποστηρίζει η Τουρκία εναντίον της Ελλάδας και τα οποία φαίνεται να υιοθετούν σε κάποιες περιπτώσεις οι Ευρωπαίοι.

Διαβάστε ακόμη  ΜΙΚΡΑ ΕΠΙΤΟΥΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΑ : Μια δεξιά κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι πάντοτε μια δεξιά κυβέρνηση!!

Μιλά για τις «κατηγορίες» του Ερντογάν που λέει ότι «η Ελλάδα πνίγει κόσμο στο Αιγαίο» Η κυρία Τσιριγώτη διαχειρίστηκε με επιτυχία την πιο σοβαρή προσφυγική κρίση που αντιμετώπισε η χώρα, το 2015 όταν οι ροές προσφύγων και μεταναστών είχαν φθάσει στους 10.000 ανθρώπους κάθε μέρα!

Πηγή : Militaire News