Μεταξωτά μαντήλια από το Σουφλί…στο Λονδίνο!

Τα μαντήλια της βρέθηκαν στο πωλητήριο του Βρετανικού Μουσείου του Λονδίνου στα πλαίσια της έκθεσης Greek bodies exhibition πέρσι. Η Ειρήνη Παπαγιανοπούλου, εμπνεύστρια και δημιουργός των μαντηλιών Eireen ασχολείται με μεταξωτά μαντήλια που κατασκευάζονται αποκλειστικά στο Σουφλί. Για την δουλειά της παραχώρησε συνέντευξη στην HuffPost!

Πώς ξεκίνησαν τα μαντήλια EIREEN;
Τα μαντήλια EIREEN βγήκαν για πρώτη φορά στην αγορά τον Μάιο του 2014. Όλα ξεκίνησαν επειδή είχα την επιθυμία να δημιουργήσω ένα ποιοτικό και παράλληλα χρηστικό προιόν βασισμένο σε ελληνικές πρώτες ύλες καθώς και στην ελληνική ιστορία.

Από τι υλικά κατασκευάζονται;
Το μοναδικό υλικό που χρησιμοποιώ για τα μαντήλια μου είναι το μετάξι και, για την ακρίβεια, το ελληνικό μετάξι. Γι’ αυτό το λόγο κατασκευάζονται αποκλειστικά στο Σουφλί, μία πόλη που είναι ιστορικά συνδεδεμένη με την τέχνη του μεταξιού
Κατασκευάζονται αποκλειστικά στο Σουφλί, μια πόλη ιστορικά συνδεδεμένη με την τέχνη του μεταξιού και σημαντικό σταθμό της διαδρομής του μεταξιού κατά τη διάρκεια των βυζαντινών χρόνων.

Έχετε ως σήμα κατατεθέν σας τον Δούρειο Ίππο. Υπάρχει κάποιος συμβολισμός πίσω από αυτό;
Χρησιμοποίησα τον δούρειο ίππο γιατί είναι ένα σύμβολο παγκοσμίως αναγνωρίσιμο, πέρα για πέρα ελληνικό και υπενθυμίζει την επινοητικότητα του ελληνικού πνεύματος. Είναι σύμβολο ευστροφίας, αποφασιστικότητας και αντιπροσωπεύει την ικανότητα των Ελλήνων να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της κάθε εποχής.

default

Ποια είναι έως τώρα η πιο σημαντική στιγμή σας δημιουργικά και εμπορικά;
Η πιο σημαντική στιγμή μου ήταν η αναγνώριση της δουλειάς μου στο εξωτερικό.
Συγκεκριμένα, τα μαντήλια Eireen θα βρίσκονται στο πωλητήριο του Βρετανικού Μουσείου του Λονδίνου στα πλαίσια της έκθεσης Greek bodies exhibition από 26 Μαρτίου έως 5 Ιουλίου.

default

Ποια είναι τα όνειρά σας για το μέλλον;
Προσδοκώ το όνομα Eireen Greek silk scarves με βασικό μοτίβο τον Δούρειο ίππο, να γίνει ένα προιόν αναγνωρίσιμο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Newsroom Alexpoli.gr