Μεθοριακοί Σταθμοί / Έκλεισε η Νυμφαία, άνοιξε το Ορμένιο , εγκλωβίστηκαν επισκέπτες.

Πρεμιέρα χθες για το άνοιγμα το Τουρισμού στη χώρα αλλά έπεσε αυλαία για τον Μεθοριακό Σταθμό της Νυμφαίας με κεντρική πολιτική απόφαση . 

Η κίνηση από τη Νυμφαία ήταν ήδη αρκετά αυξημένη,  με πολλούς επισκέπτες από την Ρουμανία να εισέρχονται στη χώρα μας . 

Ο ΕΟΔΥ αναφέρει ότι δεν έχει τη δυνατότητα λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των ελέγχων . Από την πλευρά της περιφέρειας και συγκεκριμένα π αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ Τσώνης δηλώνει ότι γίνονται προσπάθειες να βρεθεί άμεσα λύση και εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξει ξανά με ωράριο 07.00 με 23.00.

 Αιτία όλων αυτών να εγκλωβίσουν δεκάδες ταξιδιώτες κυρίως από την Ρουμανία γιατί δεν είχαν καμία προειδοποίηση για το κλείσιμο των συνόρων με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να μεταβούν στην χώρα μας μέσω Προμαχώνα .

Έντονες αντιδράσεις υπάρχουν από τους τοπικούς φορείς και ανθρώπους του τουρισμού και επιχειρηματίες αφού λίγες ημέρες μετά το άνοιγα του Μεθοριακού Σταθμού κλείνει, με αποτέλεσμα οικονομικές επιπτώσεις αλλά κυρίως διότι πλήττεται η εικόνα της χώρας και της περιοχής .

Χαρακτηριστική η αντίδραση και οι δηλώσεις που έκανε ο  ο Μάρκος Δέμπας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας με παρεμβάσεις στα ΜΜΕ αλλά και αναρτήσεις στην προσωπική του σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα . 

Συγκεκριμένα αναφέρει : “ΆΣΧΗΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΝΥΜΦΑΙΑΣ. Έκπληξη και Ντροπή….Ξαφνικά και ενώ σήμερα ανοίγει ο Τουρισμός, να ανακοινώνεται ξαφνικά ότι η πύλη εισόδου από την Νυμφαία κλείνει …..Η αγανάκτηση από το νησί της Θάσου κυρίως, ξεχειλίζει. Σας παραθέτω μέρος της επιστολή μας προς τα Υπουργεία Τουρισμού και Προστασίας του Πολίτη πριν 20 ημέρες. Επιτέλους κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους που επί 1 χρόνο δεν έγινε κανένα έργο στην Νυμφαία. “Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να βιώσουμε, στην περιοχή μας και να δούμε τα περσινά γεγονότα, τα οποία μας οδήγησαν σε μια καταστροφική χρονιά. Αρχικά, μας ανακοινώσατε, ότι ανοίγει ο τουρισμός και οι πύλες εισόδου για τον οδικό τουρισμό, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Έτσι και με την παρότρυνση των Επιμελητηρίων, οι επιχειρήσεις του τουρισμού, οργανώθηκαν, επένδυσαν χιλιάδες ευρώ για ανακαινίσεις και ευπρεπισμό των μονάδων τους, προσέλαβαν το απαραίτητο προσωπικό, προμηθεύτηκαν εμπορεύματα, αναμένοντας ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στις πύλες εισόδου. Δυστυχώς και ενώ το πρώτο 10ημερο, κυλούσαν όλα ομαλά, ξαφνικά ανακοινώνετε, το κλείσιμο για τις πύλες εισόδου του οδικού τουρισμού, και ιδιαίτερα της πύλης εισόδου της Νυμφαίας, κατευθύνοντας όλους τους επισκέπτες στον Προμαχώνα, με αποτέλεσμα να έχουμε χιλιάδες ακυρώσεις και τελικά ένα καταστροφικό καλοκαίρι 2020, για τις επιχειρήσεις μας. Η πύλη εισόδου της Νυμφαίας, δέχεται πάνω από 1,6 εκατομμύριο αφίξεις τουριστών και είναι η βασικότερη πύλη εισόδου για την περιοχή μας.

Την ίδια ώρα, άνοιξε ο Μεθοριακός Σταθμός του Ορμενίου με την κυκλοφορία μεταξύ Ελλάδας Βουλγαρίας να διεξάγεται ικανοποιητικά.