Μη επανδρωμένο σκάφος κοντά στη Σαμοθράκη λένε ότι εντόπισαν οι Τούρκοι!

Ανοιχτά της Σαμοθράκης στο τέλος Αυγούστου, περιπολία της τουρκικής ακτοφυλακής εντόπισε “περίεργο” σκάφος σύμφωνα με ρεπορτάζ του Haberturk. Το ρεπορτάζ ισχυρίζεται ότι το σκάφος βρέθηκε σε τουρκικά χωρικά ύδατα με ενεργοποιημένους δορυφορικούς δέκτες ενώ η κατασκευή του ήταν τέτοια που δεν εντοπίζονταν κανονικά από ραντάρ όμως λόγω κάποιας βλάβης ο εντοπισμός του έγινε δυνατός.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, τα σκάφη αυτά είναι σαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Δεν αποκλείεται βέβαιο το σκάφος να είναι της Ε.Ε και να σχετίζεται με τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης. Το σκάφος κρατείται στην ακτοφυλακή του Τσανάκαλε.

Διαβάστε ακόμη  O ιδιαιτέρως ενισχυμένος Χατζηδάκης, ο γεωστρατηγικός FSRU Αλεξανδρούπολης, το ρουμανικό ενδιαφέρον και ο ινδικός “δάκτυλος” για το λιμάνι της Καβάλας

Πιθανώς είναι ένα μέσο των χωρών – μελών της ΕΕ που εισέρχεται στα τουρκικά ύδατα ύδατα για τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο.

 

Οι εμπειρογνώμονες ανέφεραν ότι αυτού του είδους τα μέσα χρησιμοποιούνται από την Frontex με σκοπό να αποτρέψουν τις διελεύσεις των μεταναστών προς την Ευρώπη, σημειώνει το haberturk. Οι Τούρκοι ειδικοί υποστήριξαν ότι τα σκάφη αυτά κατασκευάζονται στην Γαλλία και ότι το συγκεκριμένο σκάφος μπορεί να χρησιμοποιείται από τα συντονιστικά κέντρα της Frontex όμως στο δημοσίευμα υπάρχει και δήλωση που δεν αποκλείει την κατασκοπεία.