Τα ξύλα είχαν σχεδόν τελειώσει.

Πως αφήνεις ένα παιδί να κοιμηθεί και να ξυπνήσει στο κρύο;

Πως θα φάει το πρωινό του και πως θα περάσει η κρύα μέρα ειδικά τώρα που είναι και κλειστά τα σχολεία στον παγωμένο Έβρο;

Με προσοχή και με αξιοπρέπεια, με φιλικά αστεία για να υπάρξει οικειότητα, προσκλήθηκαν σε σπίτι μικρό αλλά ζεστό, γεμάτο με άλλα παιδιά και πολύ αγάπη. Άλλωστε πάντα κάποια μέλη της ομάδας, έχουν τα σπίτια τους ανοιχτά, δεν είναι η πρώτη φορά.

Και η ανατροπή έγινε.

Η μητέρα τους δέχτηκε. Απόψε το βράδυ κάποια παιδιά θα είναι μαζί για να ζεσταθούν. Αυτή τη στιγμή παίζουν. Θα κοιμηθούν, θα ξυπνήσουν, θα παίξουν πάλι, θα μοιραστούν το φαγητό τους και οι ανέμελες φωνές τους θα ζεστάνουν κι άλλο αυτό το σπίτι που χώρεσε και τα άλλα παιδιά, αυτά που υπήρχε κίνδυνος απόψε να κρυώσουν.

Η ομάδα ανεξάρτητων εθελοντών Αλεξανδρούπολης, μαζεύει χρήματα για ξύλα και αύριο Δευτέρα 9/1 θα πάνε σε 2 οικογένειες, ίσως και σε 3 αν καταφέρουν να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό για να αγοράσουν από έναν τόνο ξύλα σε κάθε οικογένεια.

Πίσω από την εικόνα των ανέμελων παιδιών… είναι οι δυο μητέρες. Η μια πρέπει να μαζέψει τα χρήματα μέσω της ομάδας αυτής για να μπορέσει η άλλη να γυρίσει σπίτι της και να το ζεστάνει.

Αύριο απλά στην ομάδα, θα γραφτούν τα ονόματα όσων προσέφεραν χρήματα για την αγορά των ξύλων, και τα ποσά που έδωσαν από το υστέρημα τους για να μπορέσουν τα παιδιά αυτά να κοιμηθούν τη Δευτέρα το βράδυ στο σπίτι τους ευτυχισμένα και… ζεστά.

Καλή Χρονιά.

Εγώ η άλλη