Μία δωρεά-ασπίδα προστασίας από πνιγμούς σε παραλίες της Αλεξανδρούπολης

Σε μία σημαντική δωρεά προς το Δήμο Αλεξανδρούπολης θα προχωρήσει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Water Salvation, ενόψει του επόμενου καλοκαιριού. Πρόκειται για εξοπλισμό που έχει διαπιστωθεί πως λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας ενάντια στους πνιγμούς λουομένων, ένα φαινόμενο που, δυστυχώς, εντοπίζεται συχνά και στην περιοχή μας.

Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η οποία, μετά από εισήγηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών  Κυριάκου Αραμπατζή, αποδέχθηκε τη δωρεά της Water Salvation. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα λάβει 20 πλωτήρες και 5 ενημερωτικές πινακίδες, που θα εγκατασταθούν σε παραλίες της περιοχής, με σκοπό την πρόληψη και αποφυγή των πνιγμών.

Διαβάστε ακόμη  ΑΜΘ: Ο Έβρος στον πάτο των εξαγωγών και οι…αναλύσεις Τοψίδη

Είχε προηγηθεί η πιλοτική εγκατάσταση πλωτήρα ανάπαυσης λουομένων με την ονομασία ‘Catch a Breath’ σε 2 παραλίες του Δήμου Αλίμου, η οποία έδωσε την ευκαιρία στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία να διαπιστώσει την επιτυχή συμβολή του στην προστασία των λουόμενων από πνιγμούς και στην αύξηση της ασφάλειας των δημοτών. Ο πλωτήρας είναι μία συσκευή που τοποθετείται σε μικρές αποστάσεις από την ακτογραμμή, καθώς η διεθνής  βιβλιογραφία έχει δείξει ότι εκεί σημειώνονται τα περισσότερα περιστατικά πνιγμού. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται η απόσταση του κινδυνεύοντος λουόμενου από την ασφαλή περιοχή, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει βοήθεια και στον ναυαγοσώστη.