Μία μικρή «Σαμοθράκη» μέσα στη Θεσσαλονίκη!

Ένα αφιέρωμα που εξυμνεί το νησί του Έβρου και τις αστείρευτες φυσικές του ομορφιές δημοσίευσε ο ιστότοπος parallaximag.gr, ο οποίος φαίνεται πως ανακάλυψε μία μικρή «Σαμοθράκη», σε απόσταση 20 λεπτών από το κέντρο της Θεσσαλονίκης! Πρόκειται για την τοποθεσία γνωστή ως «Ρέμα του Μύλου», η οποία, με τις φωτογραφίες που αναδημοσιεύουμε σήμερα, θα διαπιστώσετε κι εσείς πως, όντως, θυμίζει αρκετά το πολυαγαπημένο μας νησί! Προτείνουμε βέβαια στους Θεσσαλονικείς να μην αρκεστούν στην “μικρή” Σαμοθράκη αλλά να έρθουν και στην αυθεντική!

Η τοποθεσία στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα, είναι στην Ευκαρπία του Δήμου Παύλου Μελά, όπου, περίπου μισό χιλιόμετρο μακριά από την κύρια συνοικία, συναντά κανείς ένα πλατανόρεμα, ένα ιδιαίτερο τοπίο, έναν πράσινο μυστικό παράδεισο που συνδέει ουσιαστικά το Φίλυρο με την Ευκαρπία, σε μια ευχάριστη διαδρομή του ενός χιλιομέτρου.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρομοιάζουν το Ρέμα του Μύλου με τις εικόνες της Σαμοθράκης, γράφει ο συντάκτης. Άλλοι βρίσκουν στην αγκαλιά του φυσικού του περιβάλλοντος διέξοδο από την καθημερινότητα. «Το Ρέμα του Μύλου είναι ένα πολύ όμορφο τοπίο, είναι εκπληκτικό το πώς μπαίνεις από την Ευκαρπία, δηλαδή από την πόλη μέσα στη φύση, στα 500 μέτρα! Είναι ένα ρέμα που μας ταξιδεύει αρκετά χρόνια πριν, όταν οι κάτοικοι της περιοχής, πριν 40 – 50 χρόνια έκαναν και τα πρώτα τους μπάνια μόλις καλοκαίριαζε λίγο ο καιρός. Είναι ένα ρέμα που ξεκινάει από ψηλά και πιο συγκεκριμένα από το ύψος του Φιλύρου. Είναι στην ουσία ένα πλατανόρεμα, διασχίζει όλο το ρέμα με συνοδεία πλατανιών, εκατέρωθεν, στις όχθες του. Είναι μία πολύ όμορφη διαδρομή που περιέχει και βάθρες με καταρράκτες και καταλήγει στην Ευκαρπία, μέσα στο Αγίασμα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου», περιγράφει στην Parallaxi ο «ξεναγός» μας, Μιχάλης Σπάσος, πρώην γραμματέας του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ευκαρπίας και εκπαιδευτικός με ειδικότητα ηλεκτρολόγου μηχανικού.

Διαβάστε ακόμη  Φίλοι Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης: Κουβέντα από τους υποψήφιους για τηναντιπλημμυρική προστασία

Οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης προσπαθούν να αξιοποιήσουν το Σαββατοκύριακό τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να ξεφύγουν από τη βαβούρα του αστικού γκρίζου. Το Ρέμα του Μύλου είναι μια υπέροχη επιλογή: δίνει την ευκαιρία για εξόρμηση για πικ νικ, πεζοπορία ή χαλάρωση χωρίς να υπάρχει κανένα δύσβατο σημείο στη διαδρομή. Καταρράκτες, βάθρες, πλατάνια, καβούρια και νεροχελώνες, χλωρίδα και πανίδα ενώνονται γλυκά και σε συνδυασμό με τη γαλήνη και το οξυγόνο που προσφέρει το μέρος καθιστούν το σημείο δελεαστικό για μικρούς και μεγάλους.