Μειωμένος στον Έβρο ο αριθμός των παιδιών που έγιναν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

IF

Σε παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει την Παρασκευή στις 10.00π.μ στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης καλεί τις εργαζόμενες και τις άνεργες γυναίκες ο Σύλλογος Γυναικών της πόλης με αφορμή τον αποκλεισμό πολλών παιδιών φέτος από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής,» για την φιλοξενία βρεφών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς .

Στον Έβρο υποβλήθηκαν συνολικά 1.695 αιτήσεις τέκνων, ενώ την προηγούμενη χρονιά 1.678.Σε ότι αφορά τον αριθμό των παιδιών που τοποθετήθηκαν πέρυσι στους παιδικούς σταθμούς του Έβρου μέσω ΕΣΠΑ ανέρχονται στις1.158,ενώ φέτος θα μπουν μόλις 849, μείωση της τάξης του 26,7%.
Στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τον Σύλλογο γυναικών από τις τριακόσιες πενήντα(350) περίπου αιτήσεις που κατατέθηκαν και πληρούν όλα τα κριτήρια, έγιναν δεκτές μόνο οι εκατόν σαράντα(140) περίπου δηλαδή κάτι παραπάνω από το 1/3.

«Επιστρέφουμε ως απαράδεκτες τις «υποσχέσεις» και τις «δεσμεύσεις» της κυβέρνησης πως δε θα μείνει εκτός προγράμματος κανένα παιδί οικογένειας με εισόδημα κάτω από τα «όρια της φτώχειας,» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος γυναικών και τονίζει : «Δεν αποδεχόμαστε τη λογική να συμβιβαζόμαστε με όλο και λιγότερα. Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, από το οποίο εξαρτώνται, εκτός από τους γονείς και οι εργαζόμενοι με συμβάσεις και όλη η λειτουργία των σταθμών, δεν μπορεί να αποτελεί τη λύση, δεδομένου ότι σήμερα υπάρχει και αύριο όχι.»

Πηγή: ΕΡΤ

Συντάκτης:Όλγα Ορφανίδου