Αρνείται τις κατηγορίες για εμβάσματα και επικοινωνίες που την εμπλέκουν στο κύκλωμα μαστροπείας – Ανοίγουν λογαριασμοί – Θα εξεταστούν και τα άλλα παιδιά της

Στην μητέρα της 12χρονης που έπεσε θύμα κυκλώματος παιδοβιαστών στρέφεται η προσοχή των δικαστικών και αστυνομικών Αρχών.  H 37χρονη θα περάσει την πόρτα της ανακρίτριας και αναμένεται η υπεράσπισή της να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί για κατηγορίες που αφορούν «διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση». 

Η υπεράσπισή της ήδη από χτες κάνει λόγο για «σχέδιο ενοχοποίησης» και υποστηρίζει ότι ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε το παιδί για να πάρει τα στοιχεία του λογαριασμού, ενώ «η μητέρα δεν γνώριζε τίποτα». Δικηγόρος της 37χρονης ανέφερε ότι η ίδια αρνείται τις κατηγορίες, βρισκόταν σε κατάσταση σοκ και μάλιστα απειλούσε ότι θα βάλει τέλος στη ζωή της. «Η μητέρα κλαίει, λέει ότι θα αυτοκτονήσει, φοβάται ότι θα της πάρουν τα παιδιά. Τα μικρά παιδιά είναι στη γιαγιά τους, η 12χρονη δίνει συμπληρωματική κατάθεση. Τα άλλα παιδιά είναι μεγάλα. Περιμένουμε να πάρουμε τη δικογραφία για να δούμε τι θα γίνει».

Εναντίον της έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία για μεταφορά χρημάτων και τηλεφωνικές επικοινωνίες που δεν δικαιολογούνται από την εργασία που παρείχε στο κατάστημα του 53χρονου. Ταυτόχρονα, οι ενδείξεις συντείνουν στο ότι εγκλήματα εις βάρος του κοριτσιού συντελούντο εν γνώσει της.

Διαβάστε ακόμη  Σκάνδαλο υποκλοπών - Τι ακριβώς κάνει η Δικαιοσύνη;

Η σύλληψή της έγινε χτες, λίγο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τους δύο πρώτους συλληφθέντες. Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης ομολόγησαν σεξουαλικές επαφές με το ανήλικο κορίτσι, κρίθηκαν προφυλακιστέοι και αναμένεται σήμερα να οδηγηθούν στις φυλακές. Ταυτόχρονα, υπάρχει μία λίστα επαφών με 213 άτομα στα social media που φέρεται να αναζήτησαν σεξουαλική επαφή με το ανήλικο κορίτσι μέσω των social media.

Όπως έγινε γνωστό, το βράδυ της Τετάρτης η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ξεκίνησε διαδικασία για να «ανοίξουν» οι λογαριασμοί της 37χρονης μητέρας και του 53χρονου, προκειμένου να εξακριβωθούν όλες οι λεπτομέρειες για πιθανές μεταφορές ποσών που μπορεί να σχετίζονται με το κύκλωμα μαστροπείας.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την εμπλοκή της μητέρας, οι Αρχές εξετάζουν πλέον λεπτομερώς την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα υπόλοιπα παιδιά της, καθώς υπάρχει φόβος ότι μπορεί και αυτά να έχουν πέσει θύμα αντίστοιχων εγκλημάτων. Στην κατοικία τους έγινε έρευνα από την Ασφάλεια Αττικής.

Πηγή: avgi.gr