Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη / «Αναρωτιέμαι ποιος δικάζεται. Το θύμα ή οι δολοφόνοι του παιδιού μου»

Σήμερα η απόφαση του Εφετείου για τους δύο δράστες του βιασμού και της άγριας δολοφονίας της Ελένης τον Νοέμβριο του 2018 στην Ρόδο

«Είναι οδυνηρό να βιώνεις κάθε φορά τα βασανιστήρια που υπέστη το παιδί σου. Είναι μια επώδυνη, ψυχοφθόρα διαδικασία να ακούς πώς επί 3,5 βασανίστηκε η Ελένη, που βίωσε όλα τα είδη βίας σωματικής και λεκτικής».

Τα λόγια της Κούλας Αρμουτίδου, μητέρας της  Ελένης Τοπαλούδη, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ είναι γροθιά στο στομάχι καθώς η υπόθεση του βιασμού και της άγριας δολοφονίας της, βρίσκεται για τελευταία φορά σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, καθώς αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Το μέγα ερώτημα είναι εάν θα «σπάσουν» για τους δυο κατηγορούμενους τα ισόβια, καθώς σε πρώτο βαθμό οι δυο νεαροί δράστες έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον 15ετή κάθειρξη. 

Η διαδικασία θα ξεκινήσει με την ανακοίνωση της απόφασης  των Εφετών και των ενόρκων και στη  συνέχεια το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα δώσει ελαφρυντικά. Η  διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ανακοίνωση της ποινής.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι για τον θάνατο της 21 ετών φοιτήτριας, μετά από άγρια σεξουαλική κακοποίησή της, είναι ένας 24χρονος και ένας 22χρονος. Οι δράστες κακοποίησαν σεξουαλικά την Ελένη και όταν η φοιτήτρια απείλησε πως θα τους καταγγείλει, την χτύπησαν βάναυσα και στην συνέχεια ενώ βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση την μετέφεραν σε απόκρημνη παραλία και την πέταξαν στην θάλασσα.

Η εισαγγελική εισήγηση προς το δικαστήριο είναι να κηρύξει ενόχους τους δύο κατηγορούμενους όπως εισάγεται για αυτούς η κατηγορία, «δείχνοντας» ουσιαστικά στους δικαστές και πάλι την ισόβια και την πρόσκαιρη κάθειρξη για τους δύο νεαρούς.

Παρόντες στο δικαστήριο , όπως σε κάθε συνεδρίαση, θα είναι οι γονείς της Ελένης αλλά και μητέρες γυναικών που βρήκαν τον θάνατο από τα χέρια συντρόφων τους. Ζητούμενο για αυτούς είναι να μην μειωθεί ούτε ημέρα η ποινή για τον βασανιστικό θάνατο της Ελένης αλλά και να εκτίεται μέχρι τέλους η ισόβια κάθειρξη για ειδεχθή εγκλήματα και αντίστοιχα αδικήματα με θύματα γυναίκες.