Μητσοτάκης για φωτιές στον Έβρο: κούφια λόγια , χωρίς ίχνος αυτοκριτικής 

Στην κλιματική αλλαγή και σε ένα “πρωτοφανή συνδυασμό γεγονότων”, με μία δόση συνωμοσιολογίας κατά των μεταναστών στον Έβρο, απέδωσε την έκταση των καταστροφικών πυρκαγιών ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τις φωτιές. Την ίδια στιγμή, ζήτησε σεβασμό για τους πυροσβέστες, οι οποίοι επιχειρούν αδιάκοπα εδώ και 13 μέρες στον Έβρο. Βεβαίως, θα μπορούσε ο κύριος Μητσοτάκης να μην είχε μείνει στα κούφια λόγια και ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού, τον οποίο επικαλείται, να είχε επισκεφθεί το νομό και να είχε ευχαριστήσει προσωπικά για τον αγώνα τους τους πυροσβέστες μας.

Χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής, ο πρωθυπουργός  επικαλέστηκε  το σπάνιο φαινόμενο του “πυρονέφους της νύχτας” για να δικαιολογήσει την καταστροφή στον Έβρο λέγοντας ότι οι άνεμοι ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστοι ως προς την ένταση και τη διάρκεια τους.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι η φωτιά στον Έβρο συνδέεται με τις ροές μεταναστών

“Είναι περίπου βέβαιο ότι η φωτιά αυτή άναψε πάνω σε διαδρομές που χρησιμοποιούν παράνομοι μετανάστες”, δήλωσε ο πρωθυπουργός, αφήνοντας ανοιχτό εάν έγινε από αμέλεια ή από πρόθεση. Διαβεβαίωσε ότι εφόσον υπάρχουν ένοχοι θα εντοπιστούν, αλλά προσθεσε: “Αυτή είναι ευθύνη των αρχών, φαινόμενα αυτοδικίας και αυτόκλητοι σερίφηδες δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από αυτή την κυβέρνηση”.

Εσπευσε μάλιστα να μας καθησυχάσει λέγοντας ότι στον Έβρο έχουν μείνει κομμάτια που δεν έχουν καεί!!!!!

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι στον Έβρο και στις λοιπές πυρόπληκτες περιοχές θα εφαρμοστεί το επιτυχημένο όπως υποστήριξε μοντέλο στήριξης της Εύβοιας. Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έρχεται και Έβρος Pass για περισσότερη τουριστική κίνηση στην περιοχή.