Εν μέσω καταγγελιών περί πριμοδότησης της εταιρείας Cisco από την κυβέρνηση ώστε να αναλάβει την εξ ολοκλήρου και με το αζημίωτο την κατά τα άλλα «δωρεάν» τηλεκπαίδευση, που τελικώς κοστολογείται στα 2 εκ. ευρώ, o Δήμος Αλεξανδρούπολης υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την εταιρία. Μάλιστα, η συγκεκριμένη εταιρεία, υπέγραψε «μαζικά» μνημόνια συνεργασίας συνολικά με 9 φορείς: με τα πανεπιστήμια Αριστοτέλειο (ΑΠΘ), Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) και Πάτρας, με το City College, University of York Europe Campus, με τους δήμους Πυλαίας-Χορτιάτη και Αλεξανδρούπολης, καθώς και με τα επιμελητήρια Εμποροβιομηχανικό, Επαγγελματικό (ΕΒΕΘ και ΕΕΘ) και Ελληνοϊταλικό Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, «στόχος του μνημονίου συνεργασίας είναι η από κοινού ανάπτυξη, έρευνα, διάδοση και εκπαίδευση σε τεχνολογίες ψηφιακού μετασχηματισμού, η δημιουργία καινοτόμων λύσεων σε προβλήματα της καθημερινότητας σχετικά με τη λειτουργία της κοινωνίας, καθώς και η συνεργασία με αντίστοιχους φορείς του εξωτερικού.

Πιο συγκεκριμένα το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει μεταξύ άλλων:

  • Εκπόνηση ερευνών και μελετών και ανάπτυξη καινοτόμων προγραμμάτων και πιλοτικών τεχνολογικών εφαρμογών.
  • Δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τεχνολογίες αιχμής και δημιουργική οικονομία.
  • Αξιοποίηση διεθνών δικτύων για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ τοπικών εταιρειών και των ομολόγων τους στο εξωτερικό.
  • Διοργάνωση εθνικών και διεθνών εκδηλώσεων.
  • Συνδιοργάνωση σεμιναρίων κατάρτισης και άλλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με σκοπό την ανάπτυξη εξειδικευμένων γνώσεων και δεξιοτήτων σύμφωνα με τις μελλοντικές ανάγκες της αγοράς εργασίας.
  • Συμμετοχή σε ερευνητικά έργα που σχετίζονται με το μέλλον της εργασίας, της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και του ψηφιακού μετασχηματισμού.
Διαβάστε ακόμη  Δαστερίδης για ΧΑΔΑ λατομείων: «Δεν είδε ο οδηγός ότι μαζί με τα κλαδιά υπήρχε κι ένας καναπές»

Μετά την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας ο κ. Ζαμπούκης ανέφερε ότι «η συγκεκριμένη συμφωνία προσβλέπει στην επίτευξη της αποτελεσματικής άυλης εξυπηρέτησης και επικοινωνίας ανάμεσα στον δήμο και τους δημότες, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο σημείο του δήμου, ο οποίος είναι ο πέμπτος πιο «απλωμένος» γεωγραφικά στην Ελλάδα, καθώς και τους τομείς της τηλεϊατρικής και των σχετικών συμβουλευτικών υπηρεσιών και της εκπαίδευσης των πολιτών. Στόχος μας είναι η δικτύωση των τοπικών επιχειρήσεων και των νεοφυών ομάδων και συλλογικοτήτων με την πλέον καταξιωμένη εταιρεία στον χώρο της ψηφιακής επιστημονικής κοινότητας».