Μόνο το 31% των δημοτικών υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης είπε ναι στην αξιολόγηση

Μόλις 3 στους 10 δημοτικούς υπαλλήλους στο δήμο Αλεξανδρούπολης έχουν πει ‘ναι’ στη διαδικασία της αξιολόγησης που ορίζει το υπουργείο εσωτερικών για το προσωπικό σε δημόσιους φορείς και ΟΤΑ.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 18/10 μετά από ψήφισμα που έφερε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης. Όπως επισημαίνονταν σε αυτό, πρόκειται για μία διαδικασία η οποία δεν μπορεί και δεν πρέπει να υλοποιηθεί υπό τις παρούσες συνθήκες και για τους λόγους που επιτάσσουν οι δανειστές προκειμένου να κλείσει η άλλη αξιολόγηση, η οικονομική. Άλλωστε, όπως τονίσθηκε, σε ένα δημόσιο ρημαγμένο από ελλείψεις προσωπικού και αποχωρήσεις υπαλλήλων χωρίς να υπάρξουν προσλήψεις, δεν μπορεί να αξιολογηθεί τίποτα.

Από τους 373 υπαλλήλους, αξιολογήθηκαν οι 116

Ο δήμαρχος παρέχοντας στοιχεία σχετικά με την κατάσταση στο δήμο Αλεξανδρούπολης, τόνισε πως από τους 373 υπαλλήλους αξιολογήθηκαν οι 116, δηλαδή, μόνο ένα ποσοστό 31%. «Όχι» στην αξιολόγηση είπε το υπόλοιπο 69%. Σύμφωνα με τον κ. Λαμπάκη, κανείς δεν θα υπαγορεύσει στους υπαλλήλους τι να κάνουν, καθώς θα πρέπει να κινηθούν σύμφωνα με όσα επιτάσσει η συνείδηση και τα πιστεύω τους. Συμφωνήθηκε το δημοτικό συμβούλιο να υποβάλλει ψήφισμα προς το υπουργείο, στο οποίο θα αναφέρεται πως η διαδικασία της αξιολόγησης θα πρέπει ναι μεν να γίνει αλλά με άλλες προϋποθέσεις και όρους.