Μουσακάς ο κλασικός

Η νοστιμιά του κλασικού μουσακά δεν περιγράφεται με λόγια… αλλά με την πρώτη μπουκιά καταλαβαίνεις την υπέροχη γεύση του που παντρεύει κρέας με λαχανικά και κρέμα! Κλασικό καλοκαιρινό φαγητό των Μικρασιατών προσφύγων και μετέπειτα όλων των νεοελλήνων! Η αλήθεια είναι πως ήξεραν να μαγειρεύουν και να τρώνε!!!! Όλα τους τα φαγητά είναι ιδιαίτερα νόστιμα γιατί χρησιμοποιούν απλά υλικά με βάση την εποχή, την γεύση και την απόλαυση! Ο Μικρασιάτικος κλασικός μουσακάς, είναι χωρίς πατάτες μόνο με μελιτζάνες, κιμά και κρέμα!

Συστατικά για ταψί 40άρι:

6 πατάτες σε φέτες (αναλογικά κανονίζετε να σας φτάσει για μια στρώση στο ταψί)
6 μελιτζάνες σε φέτες (αναλογικά κανονίζετε  να σας φτάσει για μια στρώση στο ταψί)
Λάδι για το τηγάνισμα

Για τον κιμά:

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
4 τριμμένες ντομάτες
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πρέζες μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. χονδρό αλάτι (δοκιμάζετε και βάζετε περισσότερο αν θέλετε)

Για την κρέμα Μονραί (με αυγά και τυρί) η κοινή κρέμα Μπεσαμέλ (χωίς αυγά  και τυρί):

6 κ.σ. φυτίνη ή ελαιόλαδο
8 κ.σ. αλεύρι
1 κουτί εβαπορέ διαλυμένο σε άλλο τόσο νερό (κανονίζετε πόσο νερό θέλει ακόμα η κρέμα)
3 αυγά
1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι
φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
λίγο αλάτι αν χρειάζεται

Από τη σελίδα συνταγών της Τατιάνας: https://as-mageirepsoume.com/