«Μούτρα» κρατά ο Αυγενάκης σε αγρότες του Έβρου για τα γεγονότα στο αεροδρόμιο

«Μούτρα» κρατά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης σε αγρότες του Έβρου, όπως προκύπτει από ανάρτηση – μαρτυρία του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστα Αλεξανδρή μετά από σχετική συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των αγροτών με την πολιτική ηγεσία του  Υπουργείου πριν λίγες μέρες στην Αλεξανδρούπολη. Στη συνάντηση, ο Υπουργός ήταν αρνητικός και εμφανώς ενοχλημένος προφανώς λόγω των γεγονότων της προηγούμενης επίσκεψης του στην περιοχή τότε που ενώ έστησε για ώρες τους αγρότες που υποτίθεται ότι θα συναντούσε ( αρνείται το Υπουργείο ότι είχε κανονιστεί συνάντηση) με αποτέλεσμα εκείνοι να μεταβούν με τα τρακτέρ τους στο αεροδρόμιο όπου βρίσκονταν  ο κύριος Αυγενάκης σε μία τελευταία προσπάθεια για να τον συναντήσουν.

Γράφει ο κυριος Αλεξανδρής

«Εχθές το μεσημέρι καλέστηκα τόσο εγώ όσο και ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου κύριος Δουνακης  και λάβαμε  μέρος σε έκτακτη συνάντηση στο Επιμελητήριο Εβρου με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κύριο Αυγενάκη.

Δυστυχώς δεν μπορώ  να μιλήσω  για το αποτέλεσμα της συνάντησης γιατί  ουσιαστικά δεν υπήρξε κανένα  θετικό σημείο σύγκλησης απόψεων και αποτελέσματος με τον κύριο υπουργό. 

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής η συνάντηση έγινε σε άσχημο κλίμα με έντονη διαφορά απόψεων και τελείωσε πολύ γρήγορα χωρίς καν να προλάβω να θέσω στην συζήτηση τα προβλήματα των αγροτών και της περιοχής μας.

Παρόλο το κακό αποτέλεσμα  θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό αγροτικης αναπτυξης και τον περιφερειάρχη που αν μη τι άλλο προσπάθησαν  να γίνει διάλογος και να βρεθούν λύσεις.

Στη συνέχεια απαντώντας σε σχόλια , ο κύριος Αλεξανδρής έγραψε: 

Προφανώς ο υπουργος ήταν επηρεασμένος αρνητικά από την ιστορία του αεροδρομίου και αυτόν τον αρνητισμό τον έβγαζε συνέχεια.

Σας συμπεριφέρομαι όπως με συμπεριφερθήκατε σας σέβομαι όπως με σεβαστήκατε εσείς την προηγούμενη φορά , αυτά ήταν τα λόγια του στην απόφαση του να διακόψει την συνάντηση πριν καν με ακούσει και να αποχωρήσει!

Διαβάστε ακόμη  Τριπλάσιες αφίξεις στα νησιά με τη βίζα «εξπρές» – Ακόμη το σκέφτονται στην κυβέρνηση για τη Σαμοθράκη

Ενδεικτικά σημεία της συζήτησης:

Αυγενάκης: Για όλες τις καθυστερήσεις και τις κακές πληρωμές φταίει ο πρωην προεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και κάποιοι άλλοι που ήταν μέσα.

Τους αλλάξαμε και τρέχουμε να διορθώσουμε τα λάθη και να προβούμε σε πληρωμές

Αλεξανδρης: Υπουργέ τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει το ποιος φταίει και προφανώς ούτε ποιος ήταν προεδρος, ο κόσμος αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά προβλήματα, πρέπει να καταλάβετε ότι υπάρχει έντονο πρόβλημα ρευστότητας και θα πρέπει αν μη το άλλο να αρχίσετε να πληρώνετε τις συνδεδεμένες!

Αυγενάκης: δεν μπορούμε δεν ήμαστε έτοιμοι δεν έχουμε πάρει ακόμη την έγκριση από την ΕΕ, Η κυβέρνηση της Ν Δ φρόντισε να μην χάσει ούτε ένα ευρώ η χώρα μας από τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.

Αλεξανδρης: Κύριε υπουργέ τα χρήματα που μπήκαν στις τσέπες μας είναι πολύ λιγότερα από αυτά που παίρναμε, όσο και να λέτε ότι δεν χάσαμε εμείς στην πραγματικότητα χάσαμε!

Βγαίνει από την αίθουσα

Αλεξανδρης προς Κελετση: Θα πρέπει να ανοίξουμε το πρόγραμμα των Διασώσεων και να μοριοδοτηθούν έξτρα η καμένες περιοχές επίσης να μπουν μέσα και δέντρα και θάμνοι που ευδοκιμούν στην περιοχή μας.

Κελετσης: Συμφωνώ και θα προσπαθήσουμε να το ανοίξουμε μέσα στο 2024

Ξανά μπαίνει στην αίθουσα ο υπουργος

Αλεξανδρης: κύριε υπουργέ η δέσμευση Κελετση είναι δέσμευση Αυγενάκη; Ή να ξανά θέσω το θέμα!

Αυγενάκης: σας είπα ότι έχουμε εντάξει όλον τον Έβρο μέσα στις καμένες περιοχές, σας εντάξαμε όλα τα σχέδια βελτίωσης του Νομού αλλά αυτά δεν τα λέτε!

Ενοχλημένος σηκώνεται και λέει εγώ φεύγω!