Πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε μια προσπάθεια στην Αλεξανδρούπολη από μια μικρή ομάδα ανθρώπων με αγάπη για τη μουσική.

Η ομάδα μεγάλωσε γρήγορα και το όνειρο της δημιουργίας ενός συλλόγου μουσικών έγινε πραγματικότητα.

Η “Μουσική Συνάντηση” του Σεπτεμβρίου είναι πλέον αναπόσπαστο και σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του ΣΥ.Μ.Α. με βασικό σκοπό την ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, τη συνεργασία μεταξύ των καλλιτεχνών αλλά και το να φέρει σε μια πρώτη επαφή με την μουσική μικρούς αλλά και μεγάλους.


Έτσι λοιπόν, η φετινή μας συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου για να γιορτάσουμε εκείνο το μαγικό απόγευμα που έθεσε τις βάσεις του συλλόγου μας. Σημείο συνάντησης δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το μέρος που έγιναν οι πρώτες ζυμώσεις και συζητήσεις για τη δημιουργία του συλλόγου. Τον υπέροχο πλατανότοπο της Μαΐστρου, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που στάθηκε αρωγός από τα πρώτα βήματα αυτής της προσπάθειας.
Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο δράσεις. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί το πρωί στις 10:30 και αφορά τα παιδιά. Εκεί με τις “Ηχο-περιπέτειες στο δάσος” οι μικροί μας φίλοι θα γνωριστούν και θα έρθουν πιο κοντά στη μουσική μέσα από μουσικά παιχνίδια και την κατασκευή αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων.


Όσο για την δεύτερη δράση που θα ξεκινήσει στις 20:00, σας προσκαλούμε όλους είτε ασχολείστε με κάποιο μουσικό όργανο είτε όχι, σε ένα ατελείωτο jam party που ελπίζουμε να κρατήσει μέχρι το πρωί. Φέρτε τα μουσικά όργανά σας για να δημιουργήσουμε σχήματα, να jammάρουμε και να γιορτάσουμε. Δεν είναι διαγωνισμός, και δεν θα υπάρχει κριτική επιτροπή. Σε αυτή την εκδήλωση χωράνε όλοι, είτε παίζουν επαγγελματικά είτε είναι μουσικοί δωματίου. Ο χώρος της εκδήλωσης θα είναι μουσικά εξοπλισμένος και η απουσία της σκηνής θα κάνει το κλίμα πιο οικείο για τους μη μυημένους στο σανίδι.
Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου σας περιμένουμε όλους για να γιορτάσουμε εκείνο το μαγικό απόγευμα που έθεσε τις βάσεις του συλλόγου μας, να γνωριστούμε, να κάνουμε νέους φίλους και φυσικά για όποιον ενδιαφέρεται να πάρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για τον ΣΥ.Μ.Α.


Να τονίσουμε εδώ ότι η είσοδος στο χώρο της εκδήλωσης είναι δωρεάν για όλους. Στον χώρο θα υπάρχουν φαγητό (σουβλάκια), αναψυκτικά, μπύρες αλλά και ποτά. Όποιος θέλει μπορεί να φέρει κουβερτούλα ή και κάποιο κάθισμα, αφού όλοι θα κινούμαστε στον εξωτερικό χώρο του μουσείου.

Όποιος μουσικός και μη επιθυμεί να γίνει μέρος της προσπάθειας μας να ενώσουμε τους μουσικούς της πόλης κάτω από μια στέγη μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας είτε από τα social media του Συλλόγου είτε μέσω email στο info@syma.com.gr είτε μέσω τηλεφώνου στο 6944988311.Μέλος του συλλόγου μπορεί να εγγραφεί κάθε ενήλικο φυσικό πρόσωπο αρκεί να αγαπά τη μουσική ή να θέλει να την αγαπήσει.