Με μαύρες σημαίες περίμεναν δεκάδες κάτοικοι και φορείς του Δήμου Σουφλίου και πιο συγκεκριμένα της περιοχής του Τυχερού την πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής Θράκης Ντόρα Μπακογιάννη, έξω από το Επιμελητήριο, στην Αλεξανδρούπολη. Ο λόγος  για την κινητοποίηση είναι το φημολογούμενο λουκέτο στο στρατόπεδο Δελαγραμμάτικα στον Προβατώνα, για το οποίο, η κα Μπακογιάννη καθησύχασε τους κατοίκους λέγοντας πως η όποια αλλαγή στη δομή είναι «διοικητικής φύσης». 

Η πρόεδρος της Διακομματικής Θράκης δήλωσε ενήμερη για το ζήτημα και τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, σημειώνοντας μάλιστα πως μέσα στο επόμενο 15νθήμερο θα επισκεφθούν τον Έβρο τόσο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ όσο και ο υπουργός Άμυνας για να αποσαφηνίσουν το τοπίο. Σημειώνεται πως το εν λόγω στρατόπεδο, έχει πάνω από 1000 στελέχη, καλύπτει μία συνοριακή ζώνη άνω των 30 χλμ και ενδεχόμενο κλείσιμό του θέτει ζήτημα ασφάλειας όχι μόνο για τον Έβρο, αλλά για όλη τη χώρα. Παράλληλα, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Δαρούση, όλοι οι χώροι και τα οικόπεδα είναι ιδιοκτησία του Δήμου, επομένως ας μη το συνδέουν κάποιοι με απελευθέρωση χώρου για δημιουργία Κέντρου για παράτυπους μετανάστες.

Πριν το Επιμελητήριο και την στιχομυθία με τους κατοίκους και τον Δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο, η κα Μπακογιάννη βρέθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, όπου μαζί με τους βουλευτές Έβρου, ενημερώθηκε αναλυτικά για τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για το λιμάνι από τον πρόεδρο Κωστα Χατζημιχαήλ και τον διευθύνοντα σύμβουλο Κώστα Χατζηκωνσταντίνου. Αργότερα, η ίδια, σε δηλώσεις της στο Επιμελητήριο, σχολίασε πως «και στο λιμάνι είχαμε μια πολύ χρήσιμη ενημέρωση. Το λιμάνι είναι ο μεγαλύτερος αναπτυξιακός μοχλός  της Θράκης και η στήριξή του είναι το πρώτο μέλημά μας. Όπως βεβαίως και οι περαιτέρω υποδομές που χρειάζονται και πρέπει να ολοκληρωθούν». 

Διαβάστε ακόμη  Τον ΟΛΑ και τον Δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης επισκέφτηκε ο Πολωνός Πρέσβης στην Αθήνα

Η κα Μπακογιάννη συναντήθηκε με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου και άκουσε προτάσεις και προβλήματα, που θα βοηθήσουν την Επιτροπή στο έργο της, το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί σε έξι μήνες, σύμφωνα με την προθεσμία που έχει δώσει ο Πρωθυπουργός. Αναφέρθηκε στην πλατφόρμα που υπάρχει στο διαδίκτυο, όπου μπορεί να γίνεται υποβολή προτάσεων και τόνισε πως οι δύο ομάδες εργασίας ήδη εργάζονται για τα οικονομικά και θεσμικά θέματα που θα δρομολογήσει η επιτροπή.

Ικανοποίηση και αισιοδοξία εξέφρασε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης, τονίζοντας πως μόνο θετικά έχει να περιμένει ο τόπος από την προσπάθεια της Διακομματικής.