Μπάσκετ – ΤΑΙΠΕΔ: 1-0! Κύριε Δήμαρχε, όλα στη ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων

Για την επιλογή του να μην συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, λίγες μέρες μετά την ακύρωση του διαγωνισμού για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης, κι αντί αυτού, να πάει στις Βρυξέλλες για να δει αγώνα της εθνικής ομάδας μπάσκετ, κλήθηκε να λογοδοτήσει ο Γιάννης Ζαμπούκης, από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης.

Ο κύριος Λαμπάκης ρώτησε τον Δήμαρχο αν ντρέπεται που άφησε τη σημαντική αυτή συνάντηση για να πάει στο εξωτερικό και να παρακολουθήσει τον αγώνα, με τον κύριο Ζαμπούκη να τον διακόπτει και να τον ρωτάει «αυτό σας πείραξε; Ξέρετε αν συναντήθηκα πριν ή μετά;» (!)

Όπως είπε ο κύριος Λαμπάκης, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ υποδέχθηκε ο κ. Δαστερίδης, λέγοντας ότι το αξίωμα του Δημάρχου το κερδίζει κανείς με τις πράξεις του, και δυστυχώς, ο κύριος Ζαμπούκης το έχει χάσει. Όπως είπε, η συμπεριφορά αυτή συνιστά ένα τραγικό λάθος και αποδεικνύει τη νοοτροπία διεκδίκησης που έχει ο Δήμαρχος για μεγάλα θέματα του Δήμου.

Όταν πήρε το λόγο αργότερα ο Δήμαρχος, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, είπε ότι «αν κάποιος έχει χιούμορ, θα έλεγε στον κύριο Μητσοτάκη να με ρωτήσει για το αν θα ανακοίνωνε την ματαίωση του διαγωνισμού μεσοβδόμαδα ή αν θα με περίμενε να γυρίσω από το ταξίδι, το οποίο ήταν προγραμματισμένο και πληρωμένο πριν πολλούς μήνες». Στη συνέχεια, είπε πως εννοείται ότι έχει μιλήσει για τις εξελίξεις με το ΤΑΙΠΕΔ, αποδίδοντας την επίσκεψη του κλιμακίου στην Αλεξανδρούπολη στην ανάγκη, από πλευράς Ταμείου, για διαχείριση μίας κρίσης που «μας πάγωσε όλους», εννοώντας τη ματαίωση του διαγωνισμού.

Διαβάστε ακόμη  Περιμένοντας απαντήσεις που φαίνεται μάλλον πως θα αργήσουν...

Εμείς, από την πλευρά μας, θα πούμε ότι όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Το προγραμματισμένο και πληρωμένο ταξίδι, πριν από μήνες μάλιστα, δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για την απουσία του «πρώτου πολίτη του Δήμου» από τη συνάντηση, κατά την οποία, ο φορέας που είναι ο νούμερο ένα υπεύθυνος για το μέλλον του λιμένα, είτε μας αρέσει είτε όχι, μας τιμά με την παρουσία του στην πόλη και το γραφείο μας. Το αν μίλησε μετά ή πριν μαζί του ο κύριος Ζαμπούκης, λίγη σημασία έχει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν ήταν παρών και ο λόγος ήταν επειδή προτίμησε να δει έναν αγώνα μπάσκετ. Ιεράρχησε τις προτεραιότητές του, πρωτίστως ως φίλαθλος της Εθνικής και δευτερευόντως ως Δήμαρχος. Επέλεξε να μην υποδεχθεί στο γραφείο του τον εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ, σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία και να υποστηρίξει την αγαπημένη του ομάδα, όπως θα έκανε οποιοσδήποτε πολίτης, που δεν έχει αυτό τον ρόλο και αυτές τις υποχρεώσεις. Με τη διαφορά ότι ο κύριος Ζαμπούκης δεν είναι ένας απλός πολίτης. Αυτή η ιδιότητά του μπήκε (ή έπρεπε, τελοσπάντων, να μπει) σε δεύτερη μοίρα, όταν αποφάσισε να διεκδικήσει την ψήφο του λαού, ο οποίος τον τίμησε και τον ανέδειξε σε αυτή την σπουδαία θέση. Εν τέλει, ο κύριος Ζαμπούκης έκανε τις επιλογές του και γι’ αυτές ακριβώς κρίνεται και θα κριθεί από εδώ και στο εξής, όπως όλοι.