Μυστήριο με διαμέρισμα ιδιοκτησίας της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Αθήνα

Ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης Χρήστος Χατζηπέμου της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» ΑΜΘ με επικεφαλής τον Κώστα Κατσιμίγα, έφερε στο «φως» ένα ακίνητο στην Αθήνα που ανήκει στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, αλλά από ό, τι φαίνεται λίγοι ήταν αυτοί που γνώριζαν για την ύπαρξη του. 

«Κατά τύχη μάθαμε ότι πρέπει να δηλώσουμε στο κτηματολόγιο ένα διαμέρισμα στην Αθήνα το οποίο ανήκει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ξαφνικά λέμε τι είναι αυτό το διαμέρισμα, εφόσον ως οικονομική επιτροπή εγκρίνουμε την παραμονή των αντιπεριφερειαρχών και του περιφερειάρχη στην Αθήνα σε ξενοδοχεία όταν έχουν κάποια δουλειά εκεί. Πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει ένα διαμέρισμα στην οδό Σολωμού 48 είναι πίσω από το Πολυτεχνείο. Είναι 140 τμ. Η ερώτηση που απευθύνθηκε από την μεριά μου στην αρμόδια διεύθυνση εσωτερικής λειτουργίας της ΠΕ Ξάνθης, μας έστειλε μια απάντηση που μας λέει ότι αυτό έχει αγοραστεί το 1998. Δόθηκαν τότε περίπου 20 εκ. δραχμές και αγοράστηκε αυτό το διαμέρισμα», είπε χαρακτηριστικά ο κος Χατζηπέμουμέσα από το ράδιο Χρόνος 87,5fm.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων όπως λέει ο κος Χατζηπέμου, «όσοι προσπάθησαν να ζητήσουν κάποια πληροφορία (από τις αρμόδιες υπηρεσίες) δεν το γνώριζαν ότι υπάρχει αυτό το διαμέρισμα. Κανένας δεν γνώριζε τι γίνεται με αυτό το διαμέρισμα». Θέτοντας το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο που έγινε πρόσφατα μέσω τηλεδιάσκεψης, ο περιφερειακός σύμβουλος πήρε την απάντηση από τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νίκο Ευφραιμίδη. «Όταν έθεσα το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο μας απάντησε (εν. ο κος Ευφραιμίδης) ότι αυτό έχει παραχωρηθεί κατά χρήση σε κάποιους συλλόγους Ξανθιωτών στην Αθήνα», τόνισε ο κος Χατζηπέμου και συμπλήρωσε ότι «δεν λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο δεν λειτουργεί εν πάση περιπτώσει με τον τρόπο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί. Πρέπει να μάθουμε εάν υπάρχει παραχώρηση χρήσεως. Μπορεί να υπάρχει παραχώρηση χρήσεως διαμερίσματος για την λειτουργία συλλόγων; Νομικά φρονώ ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα χρήσεως από την μεριά της περιφέρειας σε οποιοδήποτε πολιτιστικό σύλλογο, γιατί δεν συνάδει με τους σκοπούς της περιφέρειας».

Διαβάστε ακόμη  Συνωμοσιολογίες Κικίλια για τον Τούρκο εμπρηστή και τις φωτιές του Έβρου

Όπως τόνισε πολλές φορές κατά την διάρκεια της ομιλίας του είναι ανάγκη να βρεθεί «εάν έχει γίνει όντως παραχώρηση χρήσεως με ποιους όρους έγινε αυτή, εάν είναι σύντονη και σύμφωνη με την αρχική απόφαση της αγοράς του ακινήτου, δηλαδή αγοράστηκε ένα ακίνητο αλλά για ποιον λόγο αγοράστηκε». Στο γενικότερο πλάνο ο κος Χατζηπέμου έθεσε και το πρόβλημα καταγραφής και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της περιφέρειας.