Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΒΡΟΥ / Πέμπτη 6 Μαΐου , Απεργούμε.

Σε κινητοποίηση καλεί τον κόσμο της εργασίας του Νομού Έβρου η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ  Έβρου, την Πέμπτη 6 Μαΐου στις 11 το πρωί, μπροστά από το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Αλεξανδρούπολης. 

   Το Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκ- δικώντας 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Σήμερα, 135 χρόνια μετά, η κυβέρνηση της ΝΔ σκοπεύει να νομοθετήσει την κατάργηση του 8ωρου.

Σε μια εποχή που η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να προσφέρει καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας, η κυβέρνηση διαλύει εργασιακά δικαιώματα με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Αυτές οι απάνθρωπες μεταρρυθμίσεις όμως δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από μία σύγχρονη χώρα. Την Ελλάδα της επόμενης ημέρας θα τη χτίσουμε με θεμέλια την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα. Αυτές οι αξίες είναι εκ διαμέ- τρου αντίθετες με τα σχέδια της κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμη  Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Εκλεισαν οι κάλπες, ψήφισαν 133.261 - Μετά τις 22:30 τα αποτελέσματα

Θα την χτίσουμε μαζί με τον κόσμο της εργασίας. Τους εργαζόμενους και τις ερ- γαζόμενες στα super market, την εστίαση, τις ταχυμεταφορές, τους πωλητές και τις πωλήτριες, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στα κέντρα αισθητικής, τα κομμωτήρια, την καθαριότητα, τα γυμναστήρια, τον πολιτισμό, την παιδεία, την υγεία, τους βιομηχανικούς εργάτες.

Μαζί με αυτούς και αυτές που έβαλαν πλάτη για να μείνει η χώρα όρθια την πε- ρίοδο της πανδημίας, που είτε έχασαν τις δουλειές τους, είτε φτωχοποιήθηκαν βιαίως.

Με αυτούς και αυτές θα δώσουμε ξανά τη μάχη. Τη μάχη των μαχών.

Και θα την κερδίσουμε.

Γιατί ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια.

Πέμπτη 6 Μαΐου Απεργούμε! 

Αλεξανδρούπολη στις 11:00 

Μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.