Στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής Ελλήνων, τοποθετήθηκε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Γκαρά, για πολλά από τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της χώρας, αλλά και την πορεία του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξη.

Λαμβάνοντας τον λόγο μετά την ενημέρωση που έκανε στα μέλη της Υποεπιτροπής ο νέος Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μπαγινέτας, η κ. Γκαρά αναφέρθηκε καταρχάς στα πολλά και σημαντικά που έγιναν επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον αγροτικό χώρο/τομέα, γεγονός με το οποίο συμφώνησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι. Δουλειά από την προηγούμενη Κυβέρνηση, επί μία τετραετία, που σήμερα αποδίδει καρπούς και δίνει τη δυνατότητα στην νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ. να προχωρήσει σημαντικά έργα και προκηρύξεις για τον αγροτικό κόσμο της χώρας.

Διαβάστε ακόμη  Αναστολή λειτουργίας των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης Αλεξανδρόυπολης

Η Βουλευτής κατά την τοποθέτησή της σχετικά με την πορεία εξέλιξης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και για άλλες μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά του ο αγροτικός κόσμος της χώρας, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα σε:

  • Μέτρο 16 «Επενδύσεις – Καινοτομία – Cluster»
  • Ταμείο Επενδύσεων & Ταμείο Εγγυήσεων
  • Κλιματική Αλλαγή & Προστασία του Περιβάλλοντος: η συμβολή της καλλιέργειας
  • Διαπραγμάτευση για νέα ΚΑΠ – Τι μέλλει γενέσθαι με δικαιώματα από ανενεργές καλλιέργειες
  • Διαπραγμάτευση Κοινοτικού Προϋπολογισμού 2021-2027: Μείζον ζήτημα σχετικά με εξωτερική σύγκλιση άμεσων ενισχύσεων και πιθανότητα απώλειας πολλών δις ευρώ από την ελληνική αγροτική οικονομία
  • Ο ρόλος των άμεσων ενισχύσεων και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες/ισσες
  • Εκκρεμότητες από το παρελθόν: «γεωργικές συμβουλές» και «δασικά»

Η συζήτηση στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής αναμένεται να συνεχιστεί σε λίγες ημέρες καθώς το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδήλωσαν οι Βουλευτές για συμμετοχή σε αυτή δεν επέτρεψε να ολοκληρωθούν οι εργασίες σε μία μόνο συνεδρία.