Να νομιμοποιήσει την ασυδοσία επιχειρεί ο πρόεδρος των καταστημάτων εστίασης!

Ξέφυγε από κάθε έλεγχο η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Έβρου, που με μία απαράδεκτη ανακοίνωση, επιτίθεται εναντίον πολιτών και δημοσιογράφων!


Διαβάστε:


«Άλλη μία φορά αυτή η ‘’μάστιγα’’ των ανώνυμων καταγγελιών της πόλης μας δημιουργεί κλίμα αλλά και ζημιές στα καταστήματα εστίασης!!! Ο κλάδος με τους περισσότερους εργαζομένους, με τον μεγαλύτερο κύκλο εργασιών στην πόλη μας και όχι μόνο, τα καταστήματά μας που είναι πόλος έλξης τουριστών με την εξαιρετική παροχή υπηρεσιών που θαυμάζουν μέλη σωματίων απ’ όλη την Ελλάδα που μας έχουν επισκεφτεί, δεν θα γίνει σε καμία περίπτωση μπαλάκι προεκλογικών παιχνιδιών από ‘’κρυφούς’’ χαμερπείς διεκδίκησης θέσεων και ρόλων!

Δηλώνουμε ότι κανένα τραπεζοκάθισμα δεν βρίσκετε σε καμία όδευση ανθρώπων με αναπηρία όπως αναπαρήγαγε Site της πόλης μας από ‘’τυχαίο ανώνυμο’’ πολίτη. Επειδή, επαναλαμβάνουμε, εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από κρυφές καταγγελίες που μεθοδευμένα πραγματοποιούνται, θα παρακαλούσαμε να αφήσουν τον κλάδο της εστίασης να λειτουργεί όπως ορθά λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στην πόλη μας.

Υγ. Καλό θα ήταν τα site της περιοχής μας να μην μπλέκουν σε προεκλογικά παιχνίδια αν βέβαια θέλουν να λένε ότι η δημοσιογραφία είναι ανεξάρτητη.

Υγ2. Επειδή μέρες τώρα συγκεκριμένοι ”πολίτες” προσπαθούν να κάνουν θέμα την ανάπλαση των πεζοδρόμων και δεν κάνουν την ‘’φασαρία’’ που θα ήθελαν, βρήκαν αυτόν τον τρόπο….Εμείς Κύριοι ξέρουμε και δεν ξεχνάμε! Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από τον πεζόδρομο ταχυδρομείου…Τα καταστήματα εστίασης πεζόδρομου ταχυδρομείου.»

Ας υποθέσουμε ότι ο συντάκτης της ανακοίνωσης αυτής είναι ο Νίκος Γεωργιάδης, πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, παρά το γεγονός ότι δεν ασχολείται εδώ και καιρό με την εστίαση. Ο κύριος αυτός λοιπόν, κουνά το δάχτυλο στα ΜΜΕ και τους υποδεικνύει ποια θέματα θα πρέπει να αναδεικνύουν και ποια όχι. Ίσως έχει κάποιο πτυχίο σχετικό με τη δημοσιογραφία, το οποίο αγνοούμε. Σε διαφορετική περίπτωση, υποδείξεις δεν δεχόμαστε, ούτε και τις ύβρεις του.

Διαβάστε ακόμη  Στο ΕΣΠΑ η αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης στην Αλεξανδρούπολη

Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, βγάζει τυφλούς και τρελούς πολίτες και δημοσιογράφους που ασχολήθηκαν για μία ακόμη φορά με το φαινόμενο της καταπάτησης δημόσιων χώρων που δυστυχώς, σε αρκετές περιπτώσεις, είναι συνώνυμη με την «επιχειρηματικότητα» ορισμένων. Σύμμαχός τους ο Δήμος Αλεξανδρούπολης που στις περισσότερες περιπτώσεις κάνει τα στραβά μάτια, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει εφαρμόσει τη νομοθεσία για την επαναφορά των (πάρα πολλών) έξτρα χώρων που χρησιμοποιούν τα καταστήματα για τραπεζοκαθίσματα στην προ – covid κατάσταση.

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο πως ιδιαίτερα τη διετία του κορωνοϊού, στην πόλη μας, έχουν καταπατηθεί, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, πάρκα, πεζοδρόμια, πλατείες και δρόμοι για να μην πληγεί η εστίαση, όμως, ο κύριος Γεωργιάδης επιμένει να βλέπει παντού εχθρούς που προκαλούν ζημιά στα καταστήματα, επειδή … τολμούν να διαμαρτύρονται για όλη αυτή την ασυδοσία που συνεχίζεται , την στιγμή που ο κορωνοϊός, καλώς ή κακώς, αποτελεί παρελθόν.

Στην Αλεξανδρούπολη του κυρίου Γεωργιάδη, δικαιώματα έχει μόνο ο επαγγελματίας της εστίασης. Ο πολίτης που θέλει να ζει και να κινείται σε μία οργανωμένη πόλη, είναι κατακριτέος, ξενέρωτος και προκαλεί ζημιά στην επιχειρηματικότητα!!! Κύριε Γεωργιάδη, αν ως πρόεδρος των επαγγελματιών πιστεύετε ότι μπορείτε να νομιμοποιήσετε την ασυδοσία, στο όνομα της «ανάπτυξης», του «τουρισμού» και των «θέσεων εργασίας», κάνετε μεγάλο λάθος. Οι νόμοι είναι για να εφαρμόζονται από όλους και το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση και το δημόσιο χώρο είναι αναφαίρετο. Αν δεν προχωρήσει σύντομα ο Δήμος στην εφαρμογή του νόμου, θα επανέλθουμε.

Καλή σας νύχτα!