“Ναυτικός της χρονιάς” βραβεύτηκε ο καπετάνιος του “Αδαμάντιος Κοραής” Κυριάκος Μουζάκης

Το δυναμικό παρών έδωσαν οι έλληνες εφοπλιστές, και τα στελέχη των ναυτιλιακών εταιρειών στα 20α Lloyd’s List-Greek Shipping Awards 2023, στέλνοντας το μήνυμα ότι η ελληνική ναυτιλία θα πρωταγωνιστήσει και στο μέλλον στις θάλασσες του κόσμου

Η 20η εκδήλωση για τα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Seafarer of the Year: Με χορηγό την Safe Bulkers, Inc. το βραβείο απονεμήθηκε στον καπετάν Κυριάκο Μουζάκη, ο οποίος ξεκίνησε από την ποντοπόρο ναυτιλία και μεταπήδησε στην ακτοπλοΐα και συγκεκριμένα στο Ιόνιο Πέλαγος όπου είναι καπετάνιος στο Αδαμάντιος Κοραής της Zante Ferries και τα τελευταία χρόνια εκτελεί το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη. «Πάντα ήμουν υπερήφανος για το επάγγελμά μου. Ειδικά απόψε είμαι ακόμα πιο υπερήφανος και είναι μεγάλη τιμή να είμαι μαζί με τόσα καταξιωμένα ονόματα και στελέχη της ελληνικής ναυτιλίας, φίλους όπου μαζί με τα ελληνικά πληρώματα συνεχίζουν να κινούν αυτόν τον μεγάλο στόλο, είπε ο καπετάν Μουζάκης».

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε: «Είναι μια μεγάλη τιμητική διάκριση που με κάνει πραγματικά περήφανο για το επάγγελμα που υπηρετώ εδώ και 33 χρόνια με αγάπη και πάθος. Τελικά στην δουλειά μας, κρινόμαστε από τις πράξεις μας και το αποτέλεσμα που αυτές επιφέρουν , σε κάθε δύσκολη κατάσταση όπου πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Το βραβείο αυτό θέλω να το μοιραστώ με την οικογένεια μου, με το πλήρωμα μου, αλλά και με την Zante Ferries όπου μου έχει εμπιστευτεί 21 χρόνια πλοιαρχείας στα πλοία της».

Διαβάστε ακόμη  Προκήρυξη 13 θέσεων για γιατρούς του ΕΣΥ σε νοσοκομεία του Έβρου