Ναυτιλία – ΤΑΙΠΕΔ: Τι έπεται για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Τα πρώτα έργα στην Αλεξανδρούπολη και ο Σύμβουλος (business plan)

Σε σχέση με το σημαντικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, σύντομα ολοκληρώνεται η διαδικασία ανάδειξης του συμβούλου που μεταξύ άλλων θα εκπονήσει το business plan για την αξιοποίηση του assets, συνδράμοντας ενδεχομένως το ΤΑΙΠΕΔ και το ελληνικό δημόσιο στην εφαρμογή του. Υπενθυμίζεται ότι στην υποδομή προωθούνται σημαντικά έργα, μεταξύ των οποίων ο ηλεκτροφωτισμός, η εκβάθυνση του λιμένα, νέοι δρόμοι, εγκαταστάσεις κ.λπ.).

Τα έργα εκσυγχρονισμού χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας. Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν ενεργά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του λιμένος και στην καθιέρωσή του ως γεωστρατηγικού, ενεργειακού και διαμετακομιστικού κόμβου προς την Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Διαβάστε ακόμη  «Προοπτική Πολιτών» η νέα παράταξη που προέκυψε μετά την απόσυρση του «Πόλη και Πολίτες»

Παράλληλα, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις με δύο από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές επιχειρήσεις στη χώρα, τον Όμιλο Τιτάν και τη Gastrade, για τη σύναψη μακροχρόνιας σύμβασης με σκοπό την αποκλειστική παραχώρηση χώρου εντός του λιμένα, ενώ κατά πληροφορίες ενδιαφέρεται και το fund HIG για να δημιουργήσει νέο κέντρο logistics. Πιθανόν η υποδομή να επιτρέπει και άλλες χρήσεις, όπως μαρίνας yachts κ.α.

Πηγή: insider.gr