«Ναυάγησε» η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου & Αναπτυξιακού Οργανισμού Αττικής

«Ναυάγησε», τελικά, η πολυσυζητημένη προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Αναπτυξιακού Οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης “Νέα Μητροπολιτική Αττική ΑΕ” για την τεχνική υποστήριξη και ωρίμανση του έργου: “Αναβάθμιση και Δικτύωση Πολιτιστικών Υποδομών στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Αλεξανδρούπολης”.

Το έργο αυτό, που ήθελε να εντάξει η δημοτική αρχή σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών, αφορούσε παρεμβάσεις, όπως η ανακαίνιση του δημοτικού θεάτρου, το νέο κηποθέατρο στο πάρκο Προσκόπων, η αποθήκη 5 στο λιμάνι και η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης από το ξενοδοχείο ¨ΕΡΙΚΑ¨ μέχρι το πάρκο Προσκόπων.

Το κόστος της σύμβασης, δηλαδή το ποσό που θα έπρεπε να καταβάλει ο Δήμος ως αμοιβή της Αναπτυξιακής Αττικής, ανέρχονταν σε 215.000 ευρώ. Ωστόσο, η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ανάκληση της απόφασης, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, μετά από εισήγηση του Δημάρχου.

Διαβάστε ακόμη  Ποια κόμματα και με ποιους υποψήφιους «κατεβαίνουν» στον Έβρο στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023

Ο λόγος είναι το γεγονός ότι δεν εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του 2022, ούτε και η 1η αναμόρφωσή του, ως προς την χρηματοδότηση της συγκεκριμένης προγραμματικής σύμβασης.