Άνω κάτω η Νέα Δημοκρατία – Όλα όσα έγιναν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα – Ποιοι βουλευτές άφησαν αιχμές σε βάρος υπουργών

Δύσκολα πέρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρωινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας καθώς επί ώρα άκουγε τα παράπονα και τις γκρίνιες των βουλευτών του. Σπόντες για υπουργούς που κάνουν προεκλογικό αγώνα εκμεταλλευόμενοι την υπουργική τους θέσης, «καρφιά» για συγκεκριμένους που δείχνουν αλαζονεία και έντονη ανησυχία για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε ότι οι πολίτες είναι εξοργισμένοι με την αισχροκέρδεια που συνεχώς γιγαντώνεται, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο στο στόχαστρο τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη. Μάλιστα προειδοποίησε ότι η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνικές αντιδράσεις.

Την ίδια στιγμή ο Δημήτρης Καιρίδης ζήτησε οι βουλευτές να μην δείχνουν αλαζονεία και να είναι πιο μετρημένοι στις δημόσιες εμφανίσεις τους, ενώ ο Γιάννης Λοβέρδος φέρεται να έθεσε θέμα για υπερπροβολής υπουργών που εκμεταλλεύονται την κυβερνητική τους θέση για να κάνουν προεκλογικό αγώνα.

Διαβάστε ακόμη  ΠΟΕ - ΟΤΑ κατά δημοτικής αρχής Ζαμπούκη: Χρωστάνε υπερωρίες 6 μηνών και αδιαφορούν προκλητικά

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης επανήλθε και έμεινε σταθερός στις θέσεις του για ακόμα περισσότερη καταστολή στα πανεπιστήμια, λέγοντας ότι έκανε τη σχετική παρέμβαση επειδή «αφουγκράζεται» την ανησυχία των πολιτών.

Την σκυτάλη πήραν και άλλοι βουλευτές που εξέφρασαν παράπονα για καθυστερήσεις στο έργο υπουργών, ενώ άφησαν αιχμές για γαλάζια αυτοδιοικητικά στελέχη που διαφημίζουν ότι πήραν το χρίσμα του υποψήφιου βουλευτή.

Μετά από όλα αυτά, γίνεται σε όλους κατανοητό για ποιο λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβόταν να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Πηγή: avgi.gr