Νέα χρηματοδότηση ως τέλη Ιουνίου του 2018 για την αστυνομική ενίσχυση του Έβρου μέσω της δράσης «ΑΣΠΙΔΑ»

Ανανεώθηκε η δράση «Ασπίδα» για την αστυνομική ενίσχυση του Έβρου και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, μετά από απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών. Για την υλοποίηση της δράσης που, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, έχει βοηθήσει σημαντικά στο έργο της αστυνομίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα, εξασφαλίστηκαν ως τέλη Ιουνίου του 2018 κονδύλια ύψους 6.700.000 ευρώ.

Αστυνομικοί θα ενισχύσουν και τον Έβρο

Εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των αποσπάσεων που θα πραγματοποιηθούν τόσο για τον Έβρο, όσο για τα νησιά, κατά την υλοποίηση των έργων της δράσης, θα ανέρχεται (κατά προσέγγιση) σε 1.953.

Συγκεκριμένα, το Αστυνομικό Προσωπικό και οι Ειδικοί Φρουροί που αποσπώνται στις διευθύνσεις Αστυνομίας που εδρεύουν στην περιοχή του Έβρου, ως ενισχυτική δύναμη, διατίθενται προς εκτέλεση καθηκόντων που αφορούν την αποτροπή και πρόληψη της παράνομης εισόδου μεταναστών και προσφύγων από τα ελληνοτουρκικά ποτάμια σύνορα, με περιπολίες κατά μήκος του ποταμού Έβρου, ελέγχους οχημάτων στις παραποτάμιες περιοχές, διαχείριση συλληφθέντων μεταναστών – προσφύγων), διαβατηριακό έλεγχο στο τελωνείο Κήπων, ελέγχους κατά μήκος του κεντρικού οδικού άξονα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη μεταναστών – προσφύγων που προωθούνται προς το εσωτερικό της χώρας με τη βοήθεια διακινητών, διενέργεια ελέγχων σε σταθμούς Ο.Σ.Ε και ΚΤΕΛ και επιπλέον ελέγχους για την εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης.

Διαβάστε ακόμη  Χ. Μεντίζης: «Το pet - scan στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης από σήμερα και μέχρι τις 20 Μαΐου θα λειτουργήσει μόνο για 3 ημέρες».....